Μαθητές και γονείς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς

Gazzetta team
Μαθητές και γονείς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν.

Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι εάν κάτι τέτοιο υιοθετηθεί τελικά, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς.

Η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις ενώ, μετά την ολοκλήρωσή της, οι αξιολογητές θα καταχωρίζουν όλα τα σχετικά στοιχεία στο ψηφιακό δελτίο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Στις περιπτώσεις, όπου ένας εκπαιδευτικός θα χαρακτηρίζεται «ελλιπής», θα πρέπει να αναφέρεται και η αντίστοιχη πρόταση επιμόρφωσής του, προκειμένου να βελτιώσει τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν.

Η πιθανή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από μαθητές και γονείς θα κάνει τους εκπαιδευτικούς έρμαιο στα χέρια των μαθητών και γονέων ως προς την ήδη πριμοδοτημένη βαθμολογία των μαθητών επισημαίνουν εκπαιδευτικοί κύκλοι, με αποτέλεσμα την παραπέρα απαξίωσης της γνώσης. Επίσης οι προσδοκίες των γονέων ως προς τις ακαδημαϊκές δυνατότητες των παιδιών τους θα είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Πηγή: diorismos.gr