Αλλαγές στο σύστημα μεταγραφών για πολύτεκνους

Gazzetta team
Αλλαγές στο σύστημα μεταγραφών για πολύτεκνους
Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών των παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο ετοιμάζει ελεύθερες μετεγγραφές στα ΑΕΙ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης των υποψηφίων από τις ειδικές αυτές κατηγορίες.

Μέχρι το 2013 για τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών καθώς και όσα πληρούν κάποια κοινωνικά κριτήρια δίνονταν συγκεκριμένες θέσεις στα ΑΕΙ, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της γενικής σειρά. Συνολικά οι θέσεις αυτές αποτελούσαν έως και το 20% του συνόλου των θέσεων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, ετησίως. Ενδεικτικά πέρυσι από τις 69.288 θέσεις, οι 11.503 δόθηκαν στους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών.

Μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, για να ορίσει -σύμφωνα με πληροφορίες- έναν αριθμό εισακτέων για όλους τους υποψηφίους. Για την εισαγωγή των υποψηφίων από τις παραπάνω ειδικές κατηγορίες σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα που εφαρμόζεται ήδη το 2012 και το 2013 για τις μετεγγραφές των υποψηφίων που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ ή τις 18.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες).

Πηγή: imerisia.gr