Λόγω Μελισσανίδη η κόντρα Μιχαλολιάκου-Μαρινάκη

Gazzetta team
Λόγω Μελισσανίδη η κόντρα Μιχαλολιάκου-Μαρινάκη
Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος απέδωσε τη κόντρα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, στον Βαγγέλη Μαρινάκη «που μάλλον ενοχλήθηκε από την αναφορά μου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία», εννοώντας τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κλειστά κρατά για την ώρα τα χαρτιά του ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, λέγοντας ότι θα ανακοινώσει «εγκαίρως» τις αποφάσεις του για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα. Σημειώνεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο δήμαρχος Πειραιά βρίσκεται αντιμέτωπος με την «ανταρσία» του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου και νυν αντιδημάρχου Γιάννη Μελά, ο οποίος την Κυριακή προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Επιπλέον ο Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος εξελέγη το 2010 με τη Νέα Δημοκρατία, δέχεται πυρά και από τους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι αποτελούν μια διόλου ευκαταφρόνητη αλλά και άγνωστη αριθμητικά εκλογική δύναμη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σε συνέντευξή του, πάντως, το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε πως «η εικόνα που έχω από τον πειραϊκό λαό είναι σχεδόν εικόνα εντολής να συνεχίσω». Αν και δεν θέλησε να ανακοινώσει επισήμως αν θα επαναδιεκδικήσει το δήμο, αναφέροντας ως επιχείρημα ότι «δεν θέλω να είναι μακρά η προεκλογική εκστρατεία», είπε ότι επικοινώνησε με τον Γιάννη Μελά και υποστήριξε μάλιστα ότι η δήλωση του αντιδημάρχου «ερμηνεύεται ότι δεν θα κατεβεί για δήμαρχος, παραμένει στο συνδυασμό που ιδρύσαμε το 2010 και τον αγκάλιασε ο πειραϊκός λαός».

Ωστόσο ο Β. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει πολιτική «χρησιμοποιώντας τον Ολυμπιακό». Απέδωσε μάλιστα τις επιθέσεις που δέχτηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, κατά το πρόσφατο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7 στον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. «Μάλλον ενόχλησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η αναφορά μου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, κατά τη χορηγία ποσού στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μιχαλολολιάκος.

Ο «συγκεκριμένος επιχειρηματίας» δεν είναι άλλος από τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε ευχαριστήσει δημοσίως για τη χορηγία των 50.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αντίδρασή του στην ερώτηση αν είναι Παναθηναϊκός, αρνούμενος ότι κάτι τέτοιο είναι αληθές: «Ποιος είπε ότι εγώ είμαι Παναθηναϊκός... Το τί είμαι το ξέρω εγώ. Οπως εγώ ξέρω ότι είμαι άντρας...» απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά.

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του παρουσίας ο δήμαρχος Πειραιά άφησε αιχμές για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα, αναφέροντας ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από όλα τα πολιτικά και τα κομματικά αξιώματα όταν ανέλαβε την ευθύνη να διεκδικήσει το δήμο σε μια δύσκολη στιγμή και όταν του έδιναν ελάχιστες ελπίδες νίκης.

«Κόμμα μου είναι ο Πειραιάς Ο Πειραιάς δεν προσφέρεται για κομματικό λάφυρο» τόνισε. Ο Β. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε ότι στον Πειραιά γίνονται έργα, όπως ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την υπογειοποίηση της Σκυλίτση, ενώ εγκαταστάθηκε και ο εργολάβος που θα κάνει την ανάπλαση ολόκληρης της ακτής Μιαούλη. «Είναι ο καθαρότερος Πειραιάς όλων των εποχών, ενώ έχουμε πλήρη κοινωνική πολιτική σε συνθήκες κρίσης» σημείωσε.

πηγή: tanea.gr