Ντου του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά μαγαζιά

Gazzetta team
Ντου του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά μαγαζιά
Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Κέντρου της Αθήνας και του Γαλατσίου.

Συνολικά ελέγχθηκαν 12 επιχειρήσεις και καταστήματα και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τέσσερα από αυτά για ανασφάλιστη εργασία, λειτουργία καταστήματος χωρίς άδεια, μη επίδειξη των προβλεπόμενων βιβλιαρίων και μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Αναλυτικά:
· Στο Γαλάτσι:
Το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου, διενεργήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και προέκυψαν οι εξής παραβάσεις:
Εντοπίστηκαν δύο καταστήματα, ένα ψητοπωλείο και μια καφετέρια, που δεν είχαν άδεια λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμένοι. Στα ίδια καταστήματα διαπιστώθηκε η μη έκδοση δυο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε μία καφετέρια, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

· Στο Κολωνάκι:
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εστιατόριο – μπαρ, όπου
δαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.917 ευρώ, κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών και συγκεκριμένα ποτών. Επίσης εντοπίστηκε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος.

Για τις παραπάνω παραβάσεις, συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος χθες (26-12-2013) οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι σχετικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τις παραβάσεις, θα αποσταλούν στα αρμόδια
υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ και το Σ.ΕΠ.Ε. για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

Πηγή: newsit.gr