Σφακιανάκης: «Δεν είμαι Χρυσαυγίτης» (vids)

Gazzetta team
Σφακιανάκης: «Δεν είμαι Χρυσαυγίτης» (vids)
Δήλωσε ανέντακτος και προσπάθησε να το υπερασπιστεί. Μίλησε για τη Βανδή, τον Χατζηγιάννη, τη Χούντα. Στο τέλος όμως, για την Χρυσή Αυγή, είχε μόνο καλά λόγια να πει...

Επεισοδιακή ήταν από τα πρώτα της λεπτά η συνέντευξη που παραχώρησε – κάτω από περίεργες συγκυρίες, όπως επισήμανε και ο ίδιος – ο Νότης Σφακιανάκης στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και στην εκπομπή «Ευθέως» του ΣΚΑΙ.


Μετά την εισαγωγή του δημοσιογράφου, ο Νότης Σφακιανάκης είπε ότι έγινε παρανόηση και δεν είχαν κανονίσει να είναι στην εκπομπή!

«Αν δεν είχες δημοσιοποιήσει ότι θα είμαι εδώ, δεν θα ερχόμουν, επειδή οι δημοσιογράφοι ξέρεις καλά τι είστε και τι κάνετε, ενδεχομένως να πλήρωνα πολύ ακριβά το τίμημα του να έλεγες σε μια πολυθρόνα απέναντι που δεν θα ήμουν εγώ ότι θα ήταν ο κύριος τάδε, αλλά δεν ήρθε γιατί αθέτησε το λόγο του, έναν λόγο που δεν έδωσα ποτέ και το διευκρινίζω. Θα σου απαντώ με τα τραγούδια μου...», με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να έρχεται σε κάπως δύσκολη θέση.

«Έχω αντέξει πολλά. Ό,τι και αν μου συμβεί, ξέρετε από που θα είναι. Από αυτούς που μας τυρρανούν...», είπε ο τραγουδιστής.

Στη συνέχεια, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις δηλώσεις που είχε κάνει τη βραδιά απονομής του πολυπλατινένιου δίσκου του που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα, για την οποία είπε: «Ένα μήνυμα μου έστειλε και έτσι έληξε η συνεργασία». Μάλιστα, ανέλυσε το σκεπτικό του και υπερασπίστηκε τη δική του θέση.

«Το ότι η Δέσποινα Βανδή συμπεριφέρθηκε έτσι αν με πείραξε; Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ δεν έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα, αλλά με όλα αυτά που έγιναν χθες υποσχέθηκα να έρθω. Δεν ήθελα να είμαι εδώ. Όταν είχαμε μιλήσει, σου είχα πει πως αν κάνω συνέντευξη, μετά από κάποιο διάστημα, θα την κάναμε παρέα. Εφόσον, όμως, έδωσα τον λόγο μου… Εμένα ο λόγος μου είναι 12 συμβόλαιο υπογεγραμμένα. Αυτό. Όποιον αθετεί, λοιπόν, τη συμφωνία του διότι διαφωνεί με του άλλου τις ιδέες, το αφήνω στην κρίση σας», είπε και συνέχισε: «Αν διαφωνώ εγώ με τις ιδέες σου, τι θα σου κάνω; Δεν θα συνεργαστώ, ενώ έχουμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλον ότι θα συνεργαστούμε; Δεν σε γνωρίζω; Ξέρω ποιος είσαι για αυτό και έχω συμφωνήσει να συνεργαστώ μαζί σου. Έμενα ένα μήνυμα μου έστειλε και έτσι έληξε η συνεργασία. “Λυπούμαι πάρα πολύ, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, αλλά δεν μπορώ να συνυπάρξω σε ένα χώρο διότι συνέβησαν αυτά που συνέβησαν” ανέφερε το μήνυμα. Που δεν ξέρω και τι συνέβη…».

Ωστόσο, ο Νότης Σφακιανάκης απάντησε στις δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου λέγοντας: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση με το Υπουργείου Πολιτισμού. Οι άνθρωποι που έχουν αλισβερίσια με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, παίρνουν επιδοτήσεις και τα ρέστα, λένε αυτά που λένε. Κι εγώ που δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, εγώ που είμαι απόλυτα αντικαθεστωτικός και ανένταχτος, λέω αυτά που λέω. Δεν έχω φιλίες και γνωριμίες, μη τυχόν και τις θίξω», αλλά και σε αυτές του Μιχάλη Χατζηγιάννη: «Συμφωνώ με το ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλά καλλιτεχνικά, κοινωνικά και όχι πολιτικά. Εγώ κοινωνικά μιλάω. Συμφωνώ απολύτως μαζί του. Εγώ είμαι ενωτικός πάντοτε. Το λέει και το όνομα μου: Νότις/ε- νότις».

«Δεν είμαι ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία. Δεν είμαι χρυσαυγίτης. Δεν είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θα παραμείνω αυτό που είμαι. Ανένταχτος όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Νότης Σφακιανάκης, απαντώντας σε εκείνους που τόσο καιρό τον αποκαλούν «χρυσαυγίτη».

Ενώ αναφερόμενος στον Ρουπακιά είπε: «Ο Ρουπακιάς ήταν ένας εγκληματίας του ποινικού δικαίου και αφαίρεσε μια ζωή και πρέπει να μείνει φυλακή όλη του τη ζωή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο τραγουδιστής υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το έργο του και την Χούντα. «Οι χούντες πρέπει να έχουν άσχημο τέλος. Η 6ετής δικτατορία του Παπαδόπουλου είχε αίσιο τέλος. Μετά έγινε το Πολυτεχνείο..», με το δημοσιογράφο να παρεμβαίνει: «Πριν το Πολυτεχνείο αποχώρησε...» και τον Νότη Σφακιανάκη να συνεχίζει: «Το κίνημα των Συνταγματαρχών είναι εθνική συνείδηση...Ζούσα, ήμουν παιδί, το οποίο αντιλαμβανόταν...».

Τέλος, οι δύο άντρες έλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την ημερομηνία της συνέντευξης! «Δεν έχω πρόβλημα να σε ξεμπροστιάσω Κωνσταντίνε... "Θα δείτε αύριο τι θα πάθετε...; Δεν το είπες αυτό στον Μιχάλη από την εταιρία ; Άλλη μέρα είχαμε πει ότι θα κάνουμε τη συνέντευξη», είπε και συνέχισε: «Γιατί δεν πήρες την εταιρία; Την προηγούμενη φορά είχαμε κάνει την συνέντευξη μεσημέρι και έπαιξε το βράδυ. Σήμερα γίνεται 10 και μισή το βράδυ. Ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορώ να έρθω. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...!». Μάλιστα, σημείωσε ότι όταν εκείνος του είπε πως δεν επιθυμούσε τελικα να εμφανιστεί το βράδυ της Τετάρτης στο «Ευθέως», του απάντησε σχεδόν εκβιαστικά ο δημοσιογράφος, λέγοντάς του: «Θα δείτε τι θα πάθετε».

πηγή: protothema.gr