Δύο νέα μουσεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Gazzetta team
Δύο νέα μουσεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος εγκαίνιασε στην Αίγυπτο τα δύο νέα Μουσεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο κ.Γεροντόπουλος έκοψε την κορδέλα μαζί με τον Κυβερνήτη της πόλης της Αλεξάνδρειας Ταρέκ Μάχντι και ακολούθως ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο παρουσία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που συνήλθε τις προηγούμενες μέρες, πλήθους καλεσμένων και πιστών από την πόλη, την Αίγυπτο αλλά και την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε: "Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί παραβρέθηκα σε μια πολύ σημαντική στιγμή που αφορά τον Ελληνισμό, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας και την Αίγυπτο. Τα δυο μουσεία που εγκαινιάστηκαν, συνδέουν τους δυο λαούς, τον πολιτισμό τους και επιβεβαιώνουν τις μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας τους. Ο Μακαριότατος Πατριάρχης μας έχει προσφέρει ήδη πάρα πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει με το σπουδαίο έργο του και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και όσους δούλεψαν για να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο έργο για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό".