«Οι Ολυμπιακοί του 2004 άφησαν πλεόνασμα»

Gazzetta team
«Οι Ολυμπιακοί του 2004 άφησαν πλεόνασμα»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Με τη φράση «ήρθα για να μείνω» έκλεισε τη συνέντευξή της η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, που υποστήριξε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 άφησαν πλεόνασμα!

Η συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο της «My Greek Drama» που είναι best seller στις ΗΠΑ και κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στην Ελλάδα, δεν περιορίστηκε μόνον σε ό,τι είχε να κάνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά είχε και σαφείς αναφορές,αλλά και αιχμές στην παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Η κα. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη διευκρίνησε πως δεν χτυπά κανέναν πολιτικό μέσα από το βιβλίο της, αλλά απλά παραθέτει τα γεγονότα όπως έγιναν την περιόδο εκείνη, ενώ επέμεινε πως σε πολλές περιπτώσεις προστάτευσε πολιτικούς αφήνοντας στο... σκοτάδι πράγματα που θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει.

Για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε πως η Οργανωτική Επιτροπή είχε να διαχειριστεί έναν προϋπολογισμό ύψους 1,967 δις ευρώ, από τα οποία άφησε πλεόνασμα 123,5 εκατ.,ενώ για τις όποιες υπερβάσεις σε έργατόνισε πως την ευθύνη έχουν οι τότε κυβερνήσεις. Μάλιστα,είπε πως αν δεν είχαν πάει χαμένα τρία χρόνια από την εποχή της ανάθεσης των αγώνων στην Αθήνα, έως τη στιγμή που της δόθηκε η προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα (οινονομικά),τονίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις και αυτή και ο σύζυγός της Θόδωρος Αγγελόπουλος έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους, την επιστροφή των οποίων ουδέποτε διεκδίκησαν από το ελληνικό κράτος.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ