Προβάδισμα ΝΔ, χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Gazzetta team
Προβάδισμα ΝΔ, χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, τη στιγμή που οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας 29,5%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 27,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας 57%, έναντι 31% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41% των προτιμήσεων ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. Το 30% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Μια κυβέρνηση συνεργασίας σαν τη σημερινή, δηλαδή με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θεωρείται καλύτερη για τη χώρα από το 37% των ερωτηθέντων, ενώ το 22% εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Καμία από τις δύο» επιλέγει το 37%.

Εξάλλου, κατά του Μνημονίου δηλώνει το 76% και υπέρ το 18% των ερωτηθέντων. Επίσης, το 76% θεωρεί ότι το Μνημόνιο έβλαψε τη χώρα και μόλις το 10% απαντά ότι την ωφέλησε. Οσον αφορά την ικανότητα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, δηλώνοντας ότι ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά μπορεί να τη διαχειρισθεί. Το 29%, πάντως, απαντά ότι καλύτερα θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει η Δεξιά και το 20% η Αριστερά.

Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3% λαμβάνοντας 21,4%, έναντι 21,1% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,9%

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46% έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα.

Πηγή: newpost.gr