Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 13.700 ευρώ σε γυναίκα που είχε συλληφθεί επειδή δεν κρατιόταν σε κυλιόμενες σκάλες (pics)

Gazzetta team
Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 13.700 ευρώ σε γυναίκα που είχε συλληφθεί επειδή δεν κρατιόταν σε κυλιόμενες σκάλες (pics)
Μια γυναίκα, που συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή αρνήθηκε να κρατηθεί από την κουπαστή στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό, δικαιώθηκε μετά από δέκα χρόνια αγώνα!

Η Καναδή Bela Kosoian συνελήφθη το 2009 και της επιβλήθηκε πρόστιμο 420 δολαρίων (περίπου 287 ευρώ).

Παρότι, ωστόσο, απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αποφάσισε να κάνει μήνυση στην εταιρία μεταφορών, στην πόλη, επίσης, όπου βρίσκεται ο σταθμός του μετρό, αλλά και στον αστυνομικό που τη συνέλαβε, αξιώνοντας, συνολικά, 69.000 δολάρια, περίπου, δηλαδή, 47.000 ευρώ!

Δυο δικαστήρια απέρριψαν την μήνυσή της, εκείνη, όμως, επέμεινε και την Παρασκευή, μετά από 10 χρόνια αγώνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τη δικαίωσε, επιδικάζοντας ως αποζημίωση το ποσό των 20.000 δολαρίων Καναδά (13.700 ευρώ) -το οποίο θα μοιραστούν από κοινού η πόλη, η εταιρία μεταφορών και ο αστυνομικός.

Η Bela Kosoian βρισκόταν στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού του μετρό στο Μονμορενσί, στην πόλη του Κεμπέκ, που αποτελεί τμήμα του δικτύου δημοσίων μεταφορών του Μόντρεαλ.

Ξαφνικά, ένας -αγενής, όπως ισχυρίζεται η ίδια- αστυνομικός τη σταμάτησε και της ζήτησε να κρατηθεί από την κουπαστή. Μέσα σε λίγα λεπτά, η συνομιλία τους εξελίχθηκε σε... καβγά, και εκτός από το ότι αρνήθηκε να κρατηθεί, δεν δέχτηκε, επίσης, να δώσει το όνομά της. Ο αστυνομικός, τότε, έψαξε την τσάντα της και της πέρασε, τελικά, χειροπέδες, δίνοντάς της δύο πρόστιμα -ένα 100 δολαρίων επειδή αγνόησε την πινακίδα των σχετικών οδηγιών και ένα 320 δολαρίων για παρακώλυση της δουλειάς του.

Η Bela Kosoian, λοιπόν, τόνισε πως βίωσε «σοβαρό ψυχολογικό στρες και εξευτελισμό» λόγω της σύλληψής της. Και παρότι δύο δικαστήρια απέρριψαν την υπόθεσή της, λέγοντας πως η ίδια «ήταν η αιτία της δυστυχίας της», εκείνη έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δικαιώθηκε.