Όλη η Ισπανία με κομμένη την ανάσα: 4 μέτρα χωρίζουν τους διασώστες από τον 2χρονο Γιουλέν (pics)

Gazzetta team
Όλη η Ισπανία με κομμένη την ανάσα: 4 μέτρα χωρίζουν τους διασώστες από τον 2χρονο Γιουλέν (pics)
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διάσωση του μικρού στην Μάλαγα, καθώς το σημείο που εικάζεται οτι βρίσκεται απέχει μόλις 4 μέτρα από τους διασώστες.

Κορυφώνεται η αγωνία στο Τοταλάν της Μάλαγα για την τύχη του μικρού Γιουλέν που την προηγούμενη Κυριακή έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 110 μέτρων... Έκτοτε έχει ξεκινήσει μία μαραθώνια προσπάθεια διάσωσής του, στην οποία μετέχουν ούτε λίγο, ούτε πολύ 300 άτομα.

Η προσπάθεια τους από χθες το βράδυ έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης ενός παράλληλου πηγαδιού βάθους 60 μέτρων και το επόμενο βήμα είναι να γίνουν τα έργα υποστήριξης, προκειμένου να μπορέσει να κατέβει η ειδική κατασκευή τύπου ασανσέρ στον πάτο και να μεταφέρει δύο ανθρακωρύχους.

Αυτοί με ένα κομπρεσέρ, μία αξίνα και ένα φτυάρι θα επιχειρήσουν να ανοίξουν ένα παράλληλο τούνελ μήκους τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που εικάζεται οτι βρίσκεται ο 2χρονος από την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η όλη διαδικασία θα κρατήσει περίπου 24 ώρες, αλλά ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά κάτι, καθώς το έδαφος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, καθώς τα σκληρά πετρώματα του καθυστερούν την πορεία των έργων.