Λοιπόν να δείτε, που ο Τσίπρας θα ξαναβγεί

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Λοιπόν να δείτε, που ο Τσίπρας θα ξαναβγεί
Ο Χρήστος Κιούσης ολοένα και περισσότερο πιστεύει ότι ο Αλέξης ο Ειλικρινής ο Α' (Τσίπρας) θα τους φάει λάχανο στο ντεμαράζ και θα αποδείξει ότι impossible is nothing.

Δεν διατυπώνω ευχή, άποψη εκφράζω. Ακούω τους γύρω μου, διαβάζω τα social media, βλέπω ειδήσεις, παρατηρώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ειλικρινά σας λέω ώρες ώρες του βγάζω το καπέλο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο που να έχει πει τόσες πολλές αναλήθειες, να έχει αθετήσει τόσες πολλές εκπεφρασμένες διακηρύξεις και να παραμένει απλά ατάραχος και χαμογελαστός.

Από που να πρωτοαρχίσω, από τις μανούβρες και τα ανάποδα τόλουπ στις σχέσεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους; Από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε να είναι το Βατερλώ του και κατέληξε απλή αυταπάτη; Από τις παλαιοκομματικές αστειότητες με διορισμούς μετακλητών, Καρανίκων, θείων, ξαδέρφων, πατεράδων και συμμαθητών; Από το σφιχταγκάλιασμα με τη Δεξιά του Κυρίου και τη Συνοδική εξουσία; Από το απεχθές κολλητηλίκι με τη λαϊκότερη της Δεξιάς, τον Καμμένο και τον συν αυτώ θίασο; Από την φοροεπιδρομή, τον ΕΝΦΙΑ, τους Δεν Πληρώνω που τελικά χρωστάνε, τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές κλπ κλπ;

Κι όμως ο άνθρωπος αυτός υπολείπεται κομματικά γύρω στο 12% στις δημοσκοπήσεις που όλοι μάθαμε τα τελευταία χρόνια πόσο μέσα πέφτουν και εισπράττει και συγχαρητήρια από αυτούς που κυριολεκτικά κι όχι συμβολικά μας κυβερνάνε. Το τρολάρισμα που εισπράττει στα social media ή στο πεδίο της σάτιρας, να ας πούμε τώρα που πήγε στην Αμερική, δεν είναι κάτι που τον πτοεί κι αν μη τι άλλο πρέπει να του επιδαψιλεύσουμε αντοχή και παροιμιώδη ψυχραιμία.

Στην πραγματικότητα αν ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλεγεί θα το χρωστάει στους αντιπάλους του. Αν δείτε ποιοι τον αντιπολιτεύονται, ποια φαντάσματα του παρελθόντος ανακάλυψαν το twitter και μου θέλουν και αναρτήσεις, ποια κόμματα θα ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο μας, ποιοι “άφθαρτοι” σκελετοί θα ξαναβγούν από τις ντουλάπες για να μας “σώσουν” εντάξει κλαίω.

Το ΠΑΣΟΚ αντί να θάψει τον ήλιο τον πράσινο τον ήλιο που ανατέλλει πέντε μέτρα κάτω απ' το χώμα μπας και ξεχαστεί, αντί να φορτώσει σε καράβι τουλάχιστον 150 παλιούς βουλευτές του και να τους στείλει αδιάβαστους, αντί να κάνει casting νέων στελεχών με πρώτο κριτήριο να μην τους ξέρει κανείς, τολμά να κάνει συμμαζώξεις mix grill ορφανών του Σημίτη και του Γιωργάκη για να μας βγάλουν από την κρίση.

Με τον Λεβέντη δε θα ασχοληθώ σεβόμενος την εγκεφαλική μου δραστηριότητα.

Στο Ποτάμι, αχ στο Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης μπέρδεψε τα ποσοστά της AGB με τα προσδοκώμενα ποσοστά στην κάλπη κι ενώ δε λέει ψέματα ο άνθρωπος, άφησε να υποσκελίσουν τα ικανά του στελέχη κάποιοι φωτογενείς περίεργοι τύποι και πασπάλισε ένα “νέο κι άφθαρτο” πολιτικό μόρφωμα με μπόλικη προσωπολαγνεία. Κάτι εγχειρήματα #AskStavros #LoveStavros #SaveStavros #PrayForStavros, με συγχωρείς ρε Σταύρο, αλλά αφαιρούν δεν προσδίδουν κι ας σου λένε άλλα οι spindoctors.

Φτάνουμε στην αγαπημένη γλυκιά Δεξιά, την Νέα Δημοκρατία. Όπως κι αν σχεδιάσετε τον πυρσό, του βάλετε χρώματα, του βγάλετε χρώματα, τον γυρίσετε πλάγια, τον γυρίσετε ανάποδα, δεν παύετε να είστε το ίδιο κόμμα που παρέα με την Πασοκάρα καταχρεωθήκατε στις τράπεζες και τα γράψατε στο χιόνι. Ακόμα και στα συμβολικά να πάω ρε αθεόφοβοι, φύγατε νύχτα από την Συγγρού και μετακομίσατε στο Μοσχάτο πιστολιάζοντας δεν ξέρω κι εγώ πόσα νοίκια και θέλετε και να κυβερνήσετε, σοβαρά τώρα ; Βάλατε μπροστά Αρχιστράτηγο της Αντιπολίτευσης τον Άδωνι τον Γεωργιάδη, που το μεσημέρι πάει και πουλάει καλούδια με τον Zerfon-Zerfam θα σας γελάσω και θέλετε να σχηματίσετε κυβέρνηση ; Θίασο στο Δελφινάριο πιο εύκολα. Και στο κάτω κάτω αν δε σε έλεγαν Μητσοτάκη αγαπητέ Κυριάκο, πόσα λεφτά θα πόνταρες πάνω σου για την αρχηγία της ΝΔ ; Ειλικρινά πες μου.

Μ' αυτά και μ' εκείνα επιστρέφω στον τίτλο. Λοιπόν να δείτε που ο Τσίπρας θα ξαναβγεί. Γιατί μπορεί ο κόσμος να βαρέθηκε τα ψέματα αλλά πρώτον δεν υπάρχει και κανένας να του πει αλήθεια (μιλάω για κόμματα εξουσίας) και δεύτερον όσο όλο το κατεστημένο των media κάτι δημοσιογραφό-βουλευτό-στελεχό-εκδοτό-μηντιάδες επιτίθενται στον Τσίπρα, τόσο θα τον πριμοδοτούν γιατί ο κόσμος τους σιχάθηκε περισσότερο κι από τον Αλέξη τον Ειλικρινή τον Α΄.

Μπορεί κάποτε ο Κωστόπουλος να διατύπωσε ότι “το παιδί προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά με 300 λέξεις το πολύ λεξιλόγιο” αλλά το παιδί έχει νομοθετήσει κάτι πράγματα που αν τα ψήφιζε άλλη κυβέρνηση θα σηκωνόντουσαν και οι νεκροί να δείρουν. Γι αυτό το παιδί το αγαπάνε η Μαντάμ Μέρκελ, ο Χερ Σόιμπλε μέχρι και ο Ντόναλντ Ντακ εεεεε Τραμπ. Κορυφαία στιγμή η ερώτηση δημοσιογράφου στην press conference περί προεκλογικής δήλωσης Τσίπρα για τον κακό Τραμπ. Που νά 'ξεραν τι κωλοτούμπες έχει κάνει ο Αλέξης που νόμιζαν ότι θα κολλήσει σε τέτοια μικροπράγματα.

Αν ο Αλέξης ο Ειλικρινής ο Α΄ κάνει και καμιά προεκλογική ντρίπλα και πάρει κι έγκριση απ΄ έξω για να επαναφέρει τις 100 δόσεις προς εφορία και ταμεία για όλους, θα εισπράξει και ρευστό, θα εμφανίσει έσοδα, θα νιώσει κι ο νεοέλληνας, ότι γλύτωσε την φυλακή στο παρά πέντε. Θα βγει τότε η αρχηγάρα με τα μαγουλάκια και το σκεμπεδάκι, θα σφιχταγκαλιαστεί με τον αγαπημένο του "μπούλη" και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Μόνη μου ευχαρίστηση, μόνη μου ηδονή, ότι θα πρέπει να “ξανακοιμηθεί” με τον Καμμένο για άλλα 5 χρόνια. Εκτός κι αν άρχισε να σου αρέσει Αλέξη μου...

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.