Νέα εκτόξευση πυραύλου προς τις Η.Π.Α. ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τους Ρώσους

Gazzetta team
Νέα εκτόξευση πυραύλου προς τις Η.Π.Α. ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τους Ρώσους
Μία νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ αναμένεται να ανεβάσει εκ νέου το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί προσεκτικά.

Ρώσος βουλευτής δήλωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς τις ακτές των ΗΠΑ.

Ο Άντον Μοροζόφ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, σημείωσε ότι αυτή η νέα δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στο «προσεχές μέλλον» και ότι οι συνομιλητές του στην Πιονγιάνγκ του είπαν ότι η χώρα έχει στη διάθεσή της τεχνολογία που επιτρέπει στις κεφαλές των πυραύλων να επιβιώσουν στη θερμότητα ενώ εισέρχονται στην ατμόσφαιρα. Ο Μοροζόφ είπε ακόμα ότι οι Βορειοκορεάτες κοινοποίησαν στη ρωσική διπλωματική αποστολή «μαθηματικούς υπολογισμούς που αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός του μπορεί να προσεγγίσει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ».

Η ρωσική αντιπροσωπεία βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στη Βόρεια Κορέα από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου, προκειμένου οι Ρώσοι βουλευτές να διαπραγματευτούν το επίπεδο συνεργασίας, για τη λήξη της κρίσης που έχει ξεσπάσει, με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Πηγή: reader.gr