Αυτά είναι τα τραγούδια που ακούνε οι ψυχοπαθείς (vids)

Gazzetta team
Αυτά είναι τα τραγούδια που ακούνε οι ψυχοπαθείς (vids)
Ένας ψυχοπαθής φαίνεται πως έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις και στη μουσική.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μελέτησαν 200 άτομα με τάσεις ψυχοπάθειας για να διαπιστώσουν τι μουσική προτιμούν να ακούν. Οι περισσότεροι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στην ραπ μουσική.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και άκουσαν 260 τραγούδια, αυτοί που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στους δείκτες ψυχοπάθειας αποδείχθηκε ότι ήταν φαν του No Diggity των Blackstreet ενώ υψηλή ήταν και η προτίμηση για το Lose Yourself του Eminem.

Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές ήταν να μεγαλώσουν το δείγμα και αποφάσισαν να εξετάσουν χιλιάδες άτομα προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε παρόμοιο τεστ μια ομάδα εθελοντών και διαπιστώθηκε πως όσοι ακούν το My Sharona των The Knack ή το Titanium του David Guetta και της Sia ήταν ανάμεσα στα άτομα με τις λιγότερες τάσεις ψυχοπάθειας.

«Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως κατά συρροή δολοφόνους με τσεκούρια αλλά στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μπορεί να εργάζονται ακριβώς δίπλα σας και εσείς να μην έχετε καταλάβει το παραμικρό», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι ψυχοπαθείς έχουν μια συγκεκριμένη μουσική τάση τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.

«Κανείς δεν θέλει τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες να μπορούν να κάνουν κακό. Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο ώστε να μπορούμε να τους βρίσκουμε χωρίς τη συνεργασία ή την συγκατάθεσή τους», συμπλήρωσε.

Πηγή: reader.gr