Η Ελλάδα είναι η χώρα που η χρήση κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης είναι λιγότερο διαδεδομένη (pics)

Gazzetta team
Η Ελλάδα είναι η χώρα που η χρήση κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης είναι λιγότερο διαδεδομένη (pics)
H χρήση ναρκωτικών είναι λιγότερο διαδεδομένη στην Ελλάδα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Ένα καλό νέο για τη χώρα προκύπτει από τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ που μελετά το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση ναρκωτικών όπως η κάνναβη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, οι αμφιταμίνες και το έκστασι στην νεολαία των χωρών της Ευρώπης. Σε αντίθεση με ότι θα πίστευαν πολλοί η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην χρήση ναρκωτικών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, σύμφωνα με στοιχεία του European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) που παρουσιάζει σε έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ερωτηθείς νέοι ηλικίας 15 έως 36 ετών για το αν έκαναν χρήση κάνναβης το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι έλληνες βρέθηκαν στην τελευταία θέση με ποσοστό 3,2%, πολύ κάτω δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 13,3% και σχεδόν 20 μονάδες κάτω από την Τσεχία που κατέχει την πρώτη θέση της λίστας.

Ακόμη λιγότερα παρουσιάζονται τα ποσοστά σε ότι αφορά την κοκαΐνη με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταλαμβάνει και πάλι την τελευταία θέση με ποσοστό 0,2% σε έναν μέσο όρο που διαμορφώνεται στο 1,9%. Η συγκεκριμένη νακρωτική ουσία είναι πιο διαδεδομένη στην Βρετανία με το ποσοστό των νέων που έκαναν χρήση το τελευταίο χρόνο να ανέρχεται στο 4,2%.

Αντίστοιχα χαμηλά έως και μηδενικά ποσοστά κατέχει η χώρα μας και αναφορικά με την χρήση άλλων νακρωτικών ουσιών όπως αμφεταμικών (0,1%) και έκστασι (0,4%).

Με βάση τις εκτιμήσεις του 2015, Σε ότι αφορά την ηρωίνη στην Ελλάδα ο αριθμός των χρηστών είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη καθώς αυτοί υπολογίζονται σε μόλις 2,4 ανά χίλιους κατοίκους.

Πηγή: reader.gr