Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Κομοτηνή και Πτολεμαΐδα

Gazzetta team
Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Κομοτηνή και Πτολεμαΐδα
Στο σπίτι του υπόπτου ανακάλυψαν 463 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών.

Στοχευμένη έρευνα έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην κατοικία ενός 35χρονου Έλληνα στην Κομοτηνή, όπου έφτασαν μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης για υπόθεση λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Οι πληροφορίες τους επιβεβαιώθηκαν άμεσα.

Στο σπίτι του υπόπτου ανακάλυψαν 463 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο, ενώ ο 35χρονος κάτοχός τους συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

*** Και στην Πτολεμαΐδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 41χρονος Πακιστανός, μετά από έλεγχο που του έγινε και έρευνα στην κατοικία του από τα οποία βρέθηκαν 15 πακέτα καπνού συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων και 109 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία ασφαλείας. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για λαθρεμπορία.

Πηγή: protothema.gr