Μειώθηκε η ποινή παιδοκτόνου επειδή το παιδί ήταν υιοθετημένο

Gazzetta team
Μειώθηκε η ποινή παιδοκτόνου επειδή το παιδί ήταν υιοθετημένο
Ο 57χρονος δράστης βασίστηκε σε διάταξη της ιταλικής νομοθεσίας που διαχωρίζει τη βαρύτητα των εγκληματικών υποθέσεων ανάλογα με το αν θύμα και δράστης ήταν συγγενείς εξ αίματος ή όχι

Στην άρση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για έναν 57χρονο ο οποίος το 2013 σκότωσε με μαχαίρι τον 19χρονο γιο του προχώρησε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας με το σκεπτικό ότι το θύμα δεν ήταν ο βιολογικός γιος του δράστη αλλά υιοθετημένος.

Το 2014, ένα χρόνο μετά το φρικτό έγκλημα, δικαστήριο είχε επιβάλει στον 57χρονο Α.Τ. ισόβια για τη δολοφονία του γιου του και την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του.

Ο Α.Τ. είχε μαχαιρώσει στο στήθος τον 19χρονο γιο του όταν εκείνος προσπάθησε να παρέμβει για να σώσει τη μητέρα του, η οποία είχε δεχθεί αρχικά την επίθεση του 57χρονου. Τελικά η μητέρα του 19χρονου κατάφερε να επιζήσει παρά τα σοβαρά τραύματα αντίθετα με τον νεαρό που κατέληξε.
Η έφεση που άσκησε ο δράστης ήταν βασισμένη στο γεγονός ότι είχε υιοθετήσει τον 19χρονο στη Μολδαβία και άρα δεν υπήρχαν δεσμοί αίματος ανάμεσα στον ίδιο και το θύμα ώστε το έγκλημά του να επισείει τα ισόβια.

Ο 57χρονος βασίστηκε σε διάταξη της ιταλικής νομοθεσίας που διαχωρίζει τη βαρύτητα των εγκληματικών υποθέσεων ανάλογα με το αν θύμα και δράστης ήταν συγγενείς εξ αίματος ή όχι.

Μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου θα διεξαχθεί εκ νέου δίκη καθώς η πρόταση των ανώτατων δικαστών είναι η ποινή για τον 57χρονο να μειωθεί στα 16 χρόνια κάθειρξης ενώ η πολιτική αγωγή θα προσπαθήσει πλέον να αποδείξει ότι υπήρχε πρόθεση στην πράξη του.


Πηγή: protothema.gr