Φήμες ότι η Samsung ετοιμάζει νέο κινητό που... διπλώνει

Gazzetta team
Φήμες ότι η Samsung ετοιμάζει νέο κινητό που... διπλώνει
Πρωτοπορίες φαίνεται πως ετοιμάζει η Samsung, αφού έχει σχέδια για τη δημιουργία κινητού με οθόνη που θα διπλώνει.

Ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός πήρε από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κορέας, πιστοποίηση για μία συσκευή με ίδια κωδική ονομασία (SM-G888N0) που στο παρελθόν αφορούσε το foldable smartphone της εταιρίας.

Φυσικά η ύπαρξη μιας τέτοιας πιστοποίησης δεν σημαίνει ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει μία τέτοια συσκευή άμεσα αφού η εταιρία εξετάζει ένα τέτοιο σενάριο, με ένα smarphone με οθόνη που διπλώνει από τότε που είχε παρουσιάσει η τεχνολογία εύκαμπτων OLED οθονών δηλαδή περίπου από το 2012 που τελικά λόγω προβλημάτων κυρίως οικονομικών δεν κατάφερε να αναπτύξει.

Η οικονομική ανάκαμψη και η αποδοχή των Galaxy S8 και Note 8 αφήνουν στην Samsung περιθώρια να ασχοληθεί πλέον με αυτό το project κι έτσι δικαιολογημένα ο επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, DJ Koh, κατά την παρουσίαση του Galaxy Note 8 δήλωσε ότι ένα smartphone με οθόνη που διπλώνει θα πρέπει να αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι τελικά πως η Samsung θα προχωρήσει με αυτή την τεχνολογία και ποιες θα είναι οι συσκευές που θα τη χρησιμοποιούν στο μέλλον.

Πηγή: newsit.gr