Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!

FOLLOW US

Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!
BWIN stripe gif

Ο Τζακ Λιου ζητάει μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα

Gazzetta team
Ο Τζακ Λιου ζητάει μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα
Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και πως η ελάφρυνση χρέους παραμένει σημαντική εξέφρασε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε συνέντευξη στα Economist Events και την Hazlis & Rivas, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση «How fast can we grow?», η οποία διεξάγεται το απόγευμα της Δευτέρας, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.
«Είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με «έναν καλό φίλο», τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εξάλλου, ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

Παράλληλα, ο Τζακ Λιου τονίζει με νόημα ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αμερικανική οικονομία, εκφράζει την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγέθυνσης δεν χρειάζονται μεγάλες περικοπές φόρων που προσθέτουν στο έλλειμμα. «Θα ήταν το αντίστροφο του Ρομπέν των Δασών να περικόψεις ιατροφαρμακευτικές παροχές προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους για να μειώσεις φόρους σε υψηλά επίπεδα επενδυτικών εισοδημάτων, αλλά αυτό ακριβώς θα έκανε η εκκρεμούσα νομοθεσία», συμπλήρωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.


Πηγή: reader.gr