Κατηγορούν τον πάπα για επτά αιρέσεις

Gazzetta team
Κατηγορούν τον πάπα για επτά αιρέσεις
Εξήντα ένας καθολικοί κληρικοί, καθηγητές και μελετητές κατηγορούν με επιστολή τους τον πάπα Φραγκίσκο για αίρεση.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, στο σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν, αναφέρουν ότι ο Φραγκίσκος ευθύνεται για «επτά αιρέσεις» στην «αποστολική του παρότρυνση» προς τον κλήρο και τους πιστούς Amoris Laetitia (η Χαρά της αγάπης). Στο κείμενο αυτό, τον Μάρτιο του 2016, ο Λατινοαμερικανός ποντίφικας είχε υιοθετήσει μια πιο ανοικτή στάση προς τους διαζευγμένους πιστούς, όπως και προς τους ομοφυλόφιλους. Το «κατηγορώ» αυτό σε βάρος του πάπα αφορά, παραδείγματος χάρη, την πεποίθησή του ότι όποιος είναι διαζευγμένος δεν διαπράττει θανάσιμη αμαρτία.

Στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού, Ior, Έττορε Γκόττι Τεντέσκι, ο οποίος, όμως, μιλώντας στον ιταλικό τύπο, έκανε, ουσιαστικά, ένα βήμα όπισθεν.

«Πρόκειται για μια ικεσία την οποία έγραψαν θεολόγοι. Δεν γίνεται λόγος για αιρέσεις, αλλά υποστηρίζεται ότι θα μπορούσαν να ευνοηθούν αιρέσεις. Δεν κατηγορώ τον πάπα και τον αγαπώ και δεν θα εγκαταλείψω ποτέ ούτε τον ίδιο ούτε και την Εκκλησία. Πρόκειται για μια πράξη πίστεως και για απλή παρότρυνση υπέρ της εμβάθυνσης», δήλωσε ο Γκόττι Τεντέσκι.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, υπογραμμίζει, πάντως, ότι κανένας καρδινάλιος δεν θέλησε να υπογράψει το εν λόγω κείμενο. Ούτε και εκείνοι που ανήκουν στους πιο συντηρητικούς επικριτές του Φραγκίσκου. H επιστολή είχε σταλεί στον πάπα στις 11 Αυγούστου, αλλά ο ίδιος επέλεξε να την αγνοήσει και να μην δώσει καμία απολύτως απάντηση

Πηγή: ΑΠΕ