Έχασε τη ζωή της μετά από κατάδυση, σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο άντρας της

Gazzetta team
Έχασε τη ζωή της μετά από κατάδυση, σε θάλαμο αποσυμπίεσης ο άντρας της
Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα μετά από κατάδυση στη Χαλκιδική.

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα στη Χαλκιδική μετά από κατάδυση, μαζί με τον σύζυγό της, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου ενώ στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου «'Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών, μεταφέρθηκε ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, 47 και 45 χρόνων που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την κατάδυσή του και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή».

Ο 47χρονος αισθάνθηκε και αυτός αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και σύμφωνα με την κ.Ματσικούδη, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, τον ανέβαζαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση.

«Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου "'Αγιος Παύλος", στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΑΠΕ