Ντόρα: «Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας»

Gazzetta team
Ντόρα: «Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας»
Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας.

Το σχέδιο της ΝΔ "θα δημιουργήσει πολλές νέες δουλειές, θα μειώσει τα φορολογικά βάρη και θα εξορθολογίσει τη λειτουργία του κράτους", τονίζει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής. Υπογραμμίζει πως η υψηλή φορολογία έχει εξαντλήσει τους πολίτες και σημειώνει ότι οι κυβερνητικές επιλογές "έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια παγίδα λιτότητας για αρκετά χρόνια ακόμη".

Αναφερόμενη στις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα υπογραμμίζει ότι "το στοίχημα της ανάπτυξης δεν κερδίζεται με υπέρογκους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ούτε με εχθρική ρητορική προς κάθε πιθανό επενδυτή" και προσθέτει ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για όλους. "Θέλουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην Ελλάδα και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πλούτο εδώ. Και αυτό θα το πετύχουμε με σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη ασφάλεια και εργασιακά δικαιώματα" δηλώνει.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό με "απίστευτη ελαφρότητα και ανικανότητα διακυβεύοντας ακόμη και τις δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων".

Εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν από το τέλος της άνοιξης του 2018 "με το αφήγημα "βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο"", ενώ εκφράζει ανησυχία για "επικοινωνιακά παιχνίδια" της κυβέρνησης και στην τρίτη αξιολόγηση και τονίζει πως "ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε οι υπουργοί του πιστεύουν αυτά που λένε".

Πηγή: topontiki.gr