Σκουρλέτης: Σκεφτόμαστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές

Gazzetta team
Σκουρλέτης: Σκεφτόμαστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

...Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μετά την συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, με δημάρχους της Αρκαδίας.

Όσον φορά στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτή που πάντοτε λέγαμε, δηλαδή η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενός γνήσιου αντιπροσωπευτικού συστήματος, το οποίο δεν θα αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τους δημάρχους, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκαινιάσει μία διαδικασία απευθείας επικοινωνίας με τους δήμους και τις περιφέρειες, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα και να ανταλλάξουμε εμπειρίες συνολικά για τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους και τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις».

Μάλιστα όπως ανέφερε, «η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία, τόσο ανάμεσα στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης, όσο και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση».


Πηγή: topontiki.gr