Οι Microsoft και Facebook ένωσαν Ισπανία-ΗΠΑ με πανίσχυρο καλώδιο (pic & vid)

Gazzetta team
Οι Microsoft και Facebook ένωσαν Ισπανία-ΗΠΑ με πανίσχυρο καλώδιο (pic & vid)
Το καλώδιο ξεκινάει από το Μπιλμπάο της Ισπανίας και καταλήγει κοντά στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εκτός από ψάρια και γενικώς έναν άγνωστο θαλάσσιο κόσμο, στα 17.000 πόδια από την επιφάνεια του Ατλαντικού υπάρχει πλέον το πιο τεχνολογικά προηγμένο καλώδιο υποθαλάσσιας σύνδεσης , προσφέροντας έως και 160 terbits (Tbps) δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Το δημιούργημα αυτό αποτελεί ένα project του Facebook, της Microsoft και της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telxius, ξεκινώντας από την Virginia Beach των ΗΠΑ και τελειώνε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Η κατασκευή του ξεκίνησε πέρυσι στις 6 Αυγούστου και η Microsoft ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή του την Πέμπτη, αλλά δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν τις αρχές του 2018.

Το βάρος του σχεδόν πάνω από 4,5 εκατομμύρια κιλά, με την Telxius που λειτουργεί ως διαχειρίστρια να έχει αναλάβει να πωλήσει και να μισθώσει τη χωρητικότητά του σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών.

Φυσικά, η Microsoft και το Facebook θα χρησιμοποιήσουν το καλώδιο για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες.

Τα περισσότερα διατλαντικά καλώδια επικοινωνίας συνδέονται με τις Η.Π.Α. είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά η σύνδεση με το «Marea» όπως ονομάζεται και σημαίνει «παλίρροια» στα ισπανικά, στη Βιρτζίνια διαφοροποιεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

«Η σούπερ θύελλα μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα άλλο σημαντικό γεγονός θα μπορούσε να διαταράξει τη ζωτική γραμμή διασύνδεσης πέρα από τον Ατλαντικό», δήλωσε η Microsoft και πρόσθεσε πως « Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προώθηση της καινοτομίας και την επέκταση των δυνατοτήτων του παγκόσμιου δικτύου της, η Microsoft προσπάθησε να κάνει πιο διαρθρωτικές τις υπερατλαντικές συνδέσεις».|

Η Microsoft ωστόσο δεν θα αποκαλύψει το ποσό της επένδυσής της ή το πόσο έχουν πληρώσει οι συνεργάτες της.