Οι μεθυσμένοι οδηγοί θα χάνουν για πάντα το δίπλωμα

Gazzetta team
Οι μεθυσμένοι οδηγοί θα χάνουν για πάντα το δίπλωμα
Νέες διατάξεις αναμένονται στη Βουλή

Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για πέντε χρόνια σε μεθυσμένους οδηγούς και οριστική αφαίρεση σε περίπτωση που ο παραβάτης μελλοντικά παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπό την επήρεια αλκοόλ κι ανεξάρτητα της παράβασης (δηλαδή αν παραβιάσει STOP, κόκκινο φανάρι κ.α.). προβλέπουν οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια συνάντησης με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μεταξύ αυτών η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση δε οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.


Πηγή: newsbeast.gr