Σαντορίνη: Βρέθηκε στέγη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Gazzetta team
Σαντορίνη: Βρέθηκε στέγη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα της στέγασης λόγω ακριβών ενοικίων, η πλειοψηφία των αναπληρωτών βρήκε σπίτι για να μείνει με χαμηλότερο ενοίκιο.

Καρπούς φαίνεται πως απέδωσε η δημόσια έκκληση του δημάρχου Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου προς τους κατοίκους του νησιού, να... υιοθετήσουν έναν εκπαιδευτικό, καθώς το πρόβλημα της στέγασης των αναπληρωτών βρίσκει οριστική λύση.


Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος, που μίλησε στο protothema.gr, ανέφερε ότι περίπου τα 2/3 των αναπληρωτών, δασκάλων και καθηγητών, έχουν βρει σπίτι για να μείνουν και ως το τέλος του μήνα διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και για τους υπόλοιπους αναπληρωτές.
Συγκεκριμένα, από τους 67 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τακτοποιηθεί σε κατοικίες περίπου 40, ενώ από τους 22 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ενοικιάσει σπίτι οι 15.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μένουν προσωρινά άλλοι σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούνται από συναδέλφους τους.

Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι τα ενοίκια στη Σαντορίνη έφταναν ώς και τα 750 ευρώ, την ώρα που ο μισθός των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

Πώς λύθηκε το πρόβλημα; Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, υπήρξε ευαισθητοποίηση και προσφορά από κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού που παραχώρησαν διαμερίσματα για ενοικίαση σε χαμηλότερες τιμές.

Επίσης, όπως μας είπε ο δήμαρχος της Σαντορίνης, θα κάνει προσπάθεια ο δήμος να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για να επιδοτηθεί το ενοικίο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Πηγή: protothema.gr