Τα μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων έκλεβαν ο ένας τον άλλον (pics)

Gazzetta team
Τα μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων έκλεβαν ο ένας τον άλλον (pics)
Η συμμορία των πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. δρούσε άκρως... επαγγελματικά! - Μέλη της έκλεβαν ακόμη και τους δύο αρχηγούς, ζητώντας χρήματα με πρόσχημα το να "λαδώσουν" αστυνομικούς για να κάνουν τα "στραβά μάτια"! -

Ο κλέψας του κλέψαντος στην συμμορία των πορτοφολάδων. Τα “δυνατά” χέρια της συμμορίας, έκλεβαν με… σύστημα τους δυο αρχηγούς με συγκεκριμένο πρόσχημα: Το να “λαδώνουν” σεκιουριτάδες αλλά και αστυνομικούς. Αυτό φυσικά προκειμένου να κάνουν τα “στραβά μάτια” όταν οι “ελαφροχέρηδες” ξάφριζαν χρήματα και κινητά…

συμμορία των πολρτοφολάδων
Φωτογραφία: Eurokinissi / Ελληνική Αστυνομία

Οι συνομιλίες από την συμμορία των πορτοφολάδων που… μιλούν από μόνες τους

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται αναρίθμητες συνομιλίες μελών της πολυδαίδαλης συμμορίας με τους δυο αρχηγούς. Σε αυτές τους λένε πως χρειάζονται χρήματα προκειμένου να “λαδώνουν” σεκιουριτάδες και επίορκους αστυνομικούς.

Από την αρχή που ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών οι αστυνομικοί, τόσο στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις μέσω του υπέρ κοριού, όσο και από τις φυσικές παρακολουθήσεις, είχαν διαπιστώσει πως οι δυο αρχηγοί του κυκλώματος, μια εξ’ αυτών γυναίκα από την Βουλγαρία, έπεφταν “θύματα” μιας καλοστημένης κομπίνας, από τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα “δυνατά” χέρια της σπείρας πωλούσαν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” στους φερόμενους “εγκεφάλους”. Προκειμένου φυσικά να τους αποσπούν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα πως “λάδωναν” σεκιουριτάδες σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διερευνήσουν αυτές τις τηλεφωνικές “αποκαλύψεις”. Χωρίς όμως να διαπιστώσουν από την φυσική παρακολούθηση επαφή των πορτοφολάδων με σεκιουριτάδες. Πόσω μάλλον με αστυνομικούς.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι πονηροί πορτοφολάδες έπαιρναν επιπλέον χρήματα ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα από τους δυο Αρχηγούς. Αυτό για να “λαδώνουν” δήθεν σεκιουριτάδες και αστυνομικούς, με τους οποίους όμως ποτέ δεν ήλθαν σε επαφή για να τους δώσουν τα χρήματα!

Ο ρόλος του αστυνομικού

Βέβαια εμπλοκή ενστόλου υπήρξε και είναι διαπιστωμένη. Πλην όμως πρόκειται για απότακτο αστυνομικό. Εκείνος, όταν υπηρετούσε στην Ασφάλεια είχε διαπιστωθεί πως διατηρούσε χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο τις Αθήνας. Η επίμαχη λέσχη ήταν στο όνομα τις συζύγου του.

Ο συγκεκριμένος απότακτος αστυνομικός ήδη κατηγορείται για την σχέση του με σημαίνοντα στελέχη τις συμμορίας των πορτοφολάδων. Φαίνεται να χρηματίζονταν προκειμένου να τους παρέχει πληροφορίες και “ασφάλεια”.

συμμορία
Φωτογραφία: Eurokinissi / Ελληνική Αστυνομία

Η δομή που είχε η συμμορία

Όσον αφορά στους δυο αρχηγούς της οργάνωσης, ο επιχειρησιακός βραχίονας ελέγχεται από έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής. Το συνολικό “μάνατζμεντ” της “εταιρείας”, αντιθέτως, είχε στην απόλυτη κατοχή της μια γυναίκα από την Βουλγαρία.

συμμορία
Φωτογραφία: Eurokinissi / Ελληνική Αστυνομία

Η γυναίκα αυτή, μάλιστα, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου


Πηγή: newsit.gr