Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την θεραπεία της μικρής Νεφέλης

Gazzetta team
Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την θεραπεία της μικρής Νεφέλης
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του να βοηθήσουν το 10χρονο κορίτσι.

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να κάνει η μικρή Νεφέλη το ταξίδι της ελπίδας στην Ιταλία. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του να βοηθήσουν το 10χρονο κορίτσι.

Η περιπέτεια της μικρής Νεφέλης ξεκίνησε όταν διαγνώστηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης. Ο έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Νεφέλη ξεκίνησε όταν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ απέρριψαν το αίτημα της οικογένειάς της να αποζημιώσουν το ταξίδι για θεραπεία στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο έρανος σταματάει καθώς μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε όλο το απαιτούμενο ποσό, για τη νοσηλεία του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

"Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο πρόσφεραν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν ένα παιδί που δίνει μάχη για τη ζωή του. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός όσο και εάν έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση συνεχίζει να έχει ανθρωπιά και να δείχνει αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτό φαίνεται και στις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες. Η άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μας από όλον τον κόσμο δείχνει επίσης την εμπιστοσύνη που έχουν στον ΙΣΑ, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη Νεφέλη».

Πηγή: thetoc.gr