Μπορίσοφ: Θα θέσω ζήτημα άρσης των κυρώσεων της Ρωσίας όταν αναλάβω την προεδρία της ΕΕ

Gazzetta team
Μπορίσοφ: Θα θέσω ζήτημα άρσης των κυρώσεων της Ρωσίας όταν αναλάβω την προεδρία της ΕΕ
«Πρέπει να βρούμε μια σωστή κοινή απόφαση, χρειάζεται πολλή δουλειά και επιχειρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ, υποσχέθηκε ότι θα θέσει ζήτημα άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ΕΕ όταν η χώρα του αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία.


Την σχετική δήλωση ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έκανε σήμερα κατά την διάρκεια ενημέρωσης στην Σόφια, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με την πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

"Κατά την διάρκεια της προεδρίας θα θέσουμε ζήτημα των κυρώσεων και θα επιχειρήσω να πείσω τους ομολόγους μου ότι πρέπει να αρθούν ήρεμα και με επιχειρήματα πρέπει μαζί να βρούμε μια ρεαλιστική λύση, να προωθήσουμε τον διάλογο, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα της ΕΕ στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να βρούμε μια σωστή κοινή απόφαση, χρειάζεται πολλή δουλειά και επιχειρήματα'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόϊκο Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν διαφορετικές θέσεις όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης των κυρώσεων, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας όλοι τάσσονται υπέρ της παράτασης.
Η Μπεάτα Σίντλο εξέφρασε "την ανησυχία της για όσα συμβαίνουν στην Ρωσία, την Ουκρανία και στην Λευκορωσία, όπου πραγματοποιούνται στρατιωτικά γυμνάσια", ενώ ως προς τις κυρώσεις εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αρθούν, μόλις εφαρμοσθούν οι συμφωνίες του Μινσκ.

Πηγή: protothema.gr