Αυτοί είναι οι πιο «επικίνδυνοι» διάσημοι στην αναζήτηση στο internet

Gazzetta team
Αυτοί είναι οι πιο «επικίνδυνοι» διάσημοι στην αναζήτηση στο internet
Αν ψάξεις πληροφορίες γι' αυτούς το πιο πιθανό είναι να αποκτήσεις ιούς στον υπολογιστή σου!

Έρευνα διαπίστωσε πως η αναζήτηση στο ίντερνετ για την Avril Lavigne μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς σύμφωνα με την εταιρία Cybersecurity όσοι αποπειραθούν να ψάξουν οτιδήποτε μπορεί να αφορά την τραγουδίστρια, ενδέχεται να προσβληθούν από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Στην αναφορά της McAfee αποκαλύπτει ποιοι celebrities «παράγουν» τα πιο επικίνδυνα αποτελέσματα αναζήτησης, που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να εκθέσουν τους θαυμαστές τους σε κακόβουλες ιστοσελίδες. Η Avril Lavigne βρέθηκε στην πρώτη θέση και είναι η πρώτη γυναίκα που κυριαρχεί ποτέ στην σχετική λίστα, η οποία δημοσιεύεται εδώ και 11 χρόνια. Ακολουθούν οι Bruno Mars, Carly Rae Jepsen, Zayn Malik και Celine Dion.

Η διαδικτυακή αναζήτηση για τη νεαρή τραγουδίστρια εμπεριέχει κίνδυνο 14%, που αυξάνεται στο 22% αν ο όρος αναζήτησης είναι συγκεκριμένα το «Avril Lavigne free mp3».

«Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται το κόλλημα των καταναλωτών με πράγματα που αφορούν τους διασήμους προκειμένου να οδηγήσουν ανυποψίαστους χρήστες σε κακόβουλες ιστοσελίδες, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εγκατασταθεί το λογισμικό και μετά να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, ακόμη και κωδικούς», σημειώνει στην αναφορά της η McAfee.

Η εταιρία σχολιάζει πως η θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, υποστηρίζοντας πως η Avril έχει σκοτωθεί και την έχει αντικαταστήσει μια σωσίας της που ονομάζεται Melissa, θα μπορούσε να ενισχύει τον κίνδυνο γύρω από την συγκεκριμένη αναζήτηση. Πρόσφατα η ίδια ανακοίνωσε επίσης μέσω Instagram πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ.

«Στον ψηφιακό κόσμο του σήμερα, θέλουμε τα πιο πρόσφατα και γνωστά μουσικά άλμπουμ, βίντεο, ταινίες και σχετικά, να είναι διαθέσιμα άμεσα στις συσκευές μας. Οι καταναλωτές συχνά δίνουν προτεραιότητα στην ευκολία παρά την ασφάλεια και κλικάρουν ύποπτα links που υπόσχονται το νεότερο περιεχόμενο για τους celebrities. Είναι απολύτως αναγκαίο [οι χρήστες] να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που συνδέονται με την αναζήτηση για περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο προς download», λέει ο Gary Davis, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της McAfee.

Πηγή: lifo.gr