«Σε 30 μέρες θα ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας»

Gazzetta team
«Σε 30 μέρες θα ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας»
Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι τον «ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας και στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό βράχων και ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής. Γίνονται διαρκείς έλεγχοι σχετικά με την καταλληλότητα του νερού και αναμένονται τα σχετικά επιστημονικά πορίσματα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επικαλούμενος την καθημερινή ενημέρωση για το θέμα.

Διαβεβαίωσε ότι η απορρύπανση του Σαρωνικού προχωρά ταχύτατα στη βάση του μέγιστου δυνατού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών. Συγκεκριμένα, «η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσης της.

Όμως, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Και αναφερόμενος στην πρωινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, τον εγκάλεσε ότι «επιχείρησε πριν λίγη ώρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ένα ακόμη επικοινωνιακό κρεσέντο τη στιγμή που βρισκόμαστε στο μέσο των επιχειρήσεων για την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Δεν είναι τυχαία η στάση του. Εξάλλου το ολίσθημα της γλώσσας του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ. είναι εξόχως αποκαλυπτικό των ασυνείδητων ιεραρχήσεων του. Τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία είπε και σήμερα απέδειξε την αλήθεια της δήλωσης του», υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο πρόβλημα της ρύπανσης, σημειώνοντας ότι πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση προέχει και η διερεύνηση της ουσίας μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα.

Διερωτήθηκε μάλιστα ποιες ήταν οι αιτίες βύθισης του πλοίου χωρίς προφανή λόγο και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Επίσης γιατί στο πλοίο επέβαιναν μόνο δύο άτομα, αντί των έντεκα τουλάχιστον, που θα έπρεπε να επιβαίνουν. Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Πηγή: newsbeast.gr