Σχολικό λεωφορείο με νήπια χωρίς όλα τα… μπουλόνια στερέωσης τροχού

Gazzetta team
Σχολικό λεωφορείο με νήπια χωρίς όλα τα… μπουλόνια στερέωσης τροχού
Αυτό είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επικίνδυνης ανευθυνότητας που διαπίστωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

Σχολικό λεωφορείο μετέφερε νήπια χωρίς να έχει όλα τα… μπουλόνια στερέωσης ενός τροχού, κυκλοφορούσε με ελαστικά του… 2011, και δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ!

Αυτό είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επικίνδυνης ανευθυνότητας που διαπίστωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά την πρώτη εβδομάδα της σχολικής περιόδου, προβαίνοντας σε ελέγχους σχολικών οχημάτων. Ελέχθηκαν 1.179 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 53 παραβάσεις. Ειδικότερα: 14 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 3 για φθαρμένα ελαστικά, 15 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 3 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 17 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Τ. Β/Α Αττικής προέβησαν στην ακινητοποίηση σχολικού λεωφορείου μεταφοράς νηπίων, διότι στον τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε περάσει από τον προβλεπόμενο περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.) και τα ελαστικά του ήταν φθαρμένα και παλαιότητας 6 ετών, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των τροχών δεν έφερε όλες τις μηχανολογικές βίδες (μπουλόνια) στερέωσής του στον άξονα του οχήματος.

Πηγή: thetoc.gr