H «Μπλε Φάλαινα»... ξαναχτυπά στην Ινδία

Gazzetta team
H «Μπλε Φάλαινα»... ξαναχτυπά στην Ινδία
Οι αρχές της Ινδίας έχουν έρθει αντιμέτωπες με πολλές αυτοκτονίες εφήβων.

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ιντερνετικού παιχνιδιού πρόκλησης, «Μπλε Φάλαινα», το οποίο έχει προκαλέσει τον θάνατο ικανού αριθμού εφήβων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, δείχνει να έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Οι επίσημες αρχές αποφεύγουν συστηματικά να αναγνωρίσουν περιπτώσεις θανάτων που ενδεχομένως να ήταν αποτέλεσμα των προκλήσεων της «Μπλε Φάλαινας», την ίδια στιγμή που τα σχολεία ζητούν από τα παιδιά να φορούν κοντά σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια, ώστε να γίνεται συστηματικός έλεγχος για σημάδια στο δέρμα τους.

Παρόλα αυτά, το διάστημα που οι αρχές διαπίστωσαν την επέκταση της «Μπλε Φάλαινας» στο διαδίκτυο της Ινδίας, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αυτοκτονίες εφήβων και τα «ατυχήματα» που οδήγησαν στον θάνατο νεαρών ατόμων.
Πρόσφατα, διέρρευσαν οι ομολογίες γονιών που παραδέχθηκαν ότι τα παιδιά τους συμμετείχαν στις προκλήσεις της «Μπλε Φάλαινας», με τις ινδικές αρχές ωστόσο, να το αποσιωπούν και να μην χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την προβολή του παιχνιδιού στο διαδίκτυο και να θεσπίσει ποινές για όσους συμμετέχουν και τους γονείς των ανηλίκων για αμέλεια.

Προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα, η κυβέρνηση ήρθε σε επαφή με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της εταιρείες που διαχειρίζονται το διαδίκτυο, προκειμένου να αποσύρουν όλα τα links που παραπέμπουν ή οδηγούν στην «Μπλε Φάλαινα».

Πηγή: protothema.gr