Ο Πύργος του Άιφελ γίνεται... αλεξίσφαιρος!

Gazzetta team
Ο Πύργος του Άιφελ γίνεται... αλεξίσφαιρος!
Το γυαλί του τείχους θα έχει πάχος επτά εκατοστών και θα "αντιστέκεται" σε πυρά από Καλάσνικοφ. Το σύστημα παρακολούθησης του Πύργου θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί

Μετά τα τυφλά κτυπήματα που αιματοκύλησαν τη Γαλλία, στο Παρίσι αλλά και στη Νίκαια μία ένοπλη ειδική μονάδα των γαλλικών αρχών εκτελεί επί 24ωρου βάσεως περιπολίες και ελέγχους στο διάσημο αξιοθέατο.

Τώρα, όμως, ο Πύργος του Άιφελ, που υποδέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, θα περιβάλλεται και από αλεξίσφαιρο γυάλινο τείχος, ύψους 3 μέτρων. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν από χτες, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Με την τοποθέτησή του, θα απαγορεύεται η ελεύθερη διέλευση των περαστικών ενώ θα υπάρχουν και διαχωριστικές μπάρες σε κάθε πλευρά.


Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, στην ουσία δύο θα είναι τα λευκά γυάλινα τείχη που θα τοποθετηθούν στο μπροστινό και το πίσω μέρος του μνημείου.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien",η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση αλεξίσφαιρου τείχους τόσο στον χώρο αναμονής των επισκεπτών στη βάση του Πύργου όσο και στις σκάλες και τους ανελκυστήρες μέχρι την κορυφή. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να κοστίσει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επόμενες δύο φάσεις του έργου περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ανελκυστήρων και την εγκατάσταση ειδικών εξαιρετικά προηγμένων συστημάτων ελέγχου στις εισόδους του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το γυαλί του τείχους θα έχει πάχος επτά εκατοστών και θα "αντιστέκεται" σε πυρά από Καλάσνικοφ.

Επιπλέον, το σύστημα παρακολούθησης του Πύργου του Άιφελ θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν χτες ενώ η εγκατάσταση του γυάλινου τείχους θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου. Όλες οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2018, όπως αναφέρει η γαλλιkή εφημερίδα "Liberation".

Ο αρχιτέκτονας του έργου είναι ο Dietmar Feichtinger.

Kι ένα πρακτικό θέμα. Για να αποφευχθούν οι ουρές έξω από τα προστατευτικά τείχη, η εταιρεία που έχει επιφορτιστεί με την λειτουργία του Πύργου του Άιφελ, υπολογίζει στην αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων που πωλούνται μέσω του διαδικτύου. Το 80% των εισιτηρίων θα πωλούνται μέσω του Διαδικτύου έως το 2020, έναντι 23% που είναι σήμερα.

Πηγή: protothema.gr