Χρεοκόπησε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Χρεοκόπησε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στις ΗΠΑ
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Toys 'R' Us, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών.

Η Toys 'R' Us, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα αργά χθες, σε μια ακόμα ένδειξη αναταραχής στο αμερικανικό λιανεμπόριο που τελεί υπό τον κλοιό των διαδικτυακών πωλήσεων και των εκπτωτικών αλυσίδων.

Η κίνηση αυτή σκιάζει το μέλλον των περίπου 1.600 καταστημάτων και 64.000 υπαλλήλων, ενώ γίνεται την ώρα που η Toys 'R' Us ανεβάζει ταχύτητα για την επικείμενη χριστουγεννιάτικη αγοραστική περίοδο, κατά την οποία γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της.

«Ενώ η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιχνίδι τελείωσε για την Toys 'R' Us, τερματίζει ένα ταραχώδες κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας», δήλωσε ο Νιλ Σόντερς, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail.

Η Toys 'R' Us έχει λάβει τη δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους άνω των 3 δισεκ. δολαρίων από τράπεζες, σύμφωνα με την εταιρία, που διαχειρίζεται επίσης την αλυσίδα Babies 'R' Us. Η χρηματοδότηση, που πρέπει να εγκριθεί από το δικαστήριο, διαβεβαιώνει τους προμηθευτές ότι θα πληρωθούν για τα παιχνίδια που στέλνουν ενόψει της εορταστικής περιόδου.

«Αναμένουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που μας κρατούν πίσω θα αντιμετωπιστούν με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Μπράντον. «Μαζί με τους επενδυτές μας, ο στόχος μας είναι να εργαστούμε από κοινού με τους ομολογιούχους και τους άλλους πιστωτές μας για να αναδιαρθρώσουμε το μακροπρόθεσμο χρέος των 5 δισεκ. δολαρίων στον ισολογισμό μας».

Οι μονάδες στον Καναδά θα υπαχθούν σε αντίστοιχη διαδικασία βάσει της καναδικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την Toys 'R' Us. Οι δραστηριότητες εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, περιλαμβανομένων περίπου 255 αδειοδοτημένων καταστημάτων και συνεργασιών στην Ασία, που είναι ξεχωριστές μονάδες, δεν υπάγονται στην διαδικασία πτώχευσης, ανέφερε η Toys 'R' Us. Τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα Toys 'R' Us και Babies 'R' Us σε όλο τον κόσμο λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρία.


Πηγή: thetoc.gr