Αντιεξουσιαστές αναζητούν 22 αστυνομικούς!

Gazzetta team
Αντιεξουσιαστές αναζητούν 22 αστυνομικούς!
Ανάρτηση στο Facebook με φωτογραφίες δεκάδων αστυνομικών-φρουρών πολιτικών προσώπων.

Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ ύστερα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωτογραφιών 22 αστυνομικών (ορισμένοι από τους οποίους είναι και φρουροί πολιτικών προσώπων), οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «καταζητούμενοι»!

Στην εν λόγω συγκεντρωτική φωτογραφία οι αστυνομικοί εμφανίζονται με πολιτικά ρούχα από διαφόρους χώρους σε πρόσφατο αλλά και προγενέστερο χρόνο. Με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να εκφράζουν απορίες για τους δημιουργούς αυτού του «κολλάζ» με αστυνομικούς - συνοδούς ασφαλείας αλλά και αρκετούς που συμμετέχουν σε ομάδες εποπτείας και συλλήψεων σε περιπτώσεις επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Με τους ίδιους παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ να αναφέρονται «στην εντυπωσιακή μεθοδικότητα των αναρχικών» κι ένα δείγμα της ελευθερίας δράσης που έχουν αποκτήσει. Επιπλέον διατυπώνουν ερωτήματα για την στόχευση της δημοσιοποίησης αυτού του οπτικού υλικού με φόβους επιθέσεων εναντίον αστυνομικών που υπηρετούν σε κρίσιμες υπηρεσίες. Η φωτογραφία φέρεται να έχει αναρτηθεί από χρήστες του διαδικτύου με λεζάντα «άνθρωποι δίχως πρόσωπα, χωρίς διακριτικά, ανάμεσα μας» και πρόσθετη αναφορά «οι ασφαλίτες αυτοί δεν θα ξαναχαθούν μεταξύ μας». Στο σχετικό κείμενο υπάρχουν περιγραφές για αιφνιδιαστικές συλλήψεις στην διάρκεια επεισοδίων από άντρες με πολιτικά, στην προσπάθεια των συγκεκριμένων αστυνομικών να μην φωτογραφηθούν κλπ..

Με συνοδευτικά σχόλια «για να ξέρετε ποιους έχετε δίπλα σας» …
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί η δημοσιοποίηση μεμονωμένων φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά. Όμως αυτή η μαζική φωτογράφηση θεωρείται πρωτοφανής κι ίσως προκαλέσει σειρά προβλημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών αλλά και στις ενέργειες ειδικών υπηρεσιών.

Πηγή: tovima.gr