Το πλάνο του Μαδούρο με τα... κουνέλια και γιατί δεν «έπιασε»

Gazzetta team
Το πλάνο του Μαδούρο με τα... κουνέλια και γιατί δεν «έπιασε»
Μια... καταπληκτική ιδέα είχε ο Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη τροφίμων και ο υποσιτισμός των κατοίκων της Βενεζουέλας.

Για να… γλυτώσουν από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» οι κάτοικοι της Βενεζουέλας σύμφωνα με τον Μαδούρο πρέπει να ακολουθήσουν το «πλάνο-κουνέλι». Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον Μαδούρο οι κάτοικοι της Βενεζουέλας που δεν έχουν την πολυτέλεια να καταναλώνουν κρέας πρέπει να εκτρέφουν κουνέλια και να τα τρώνε.

Ο Μαδούρο παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο - κουνέλι εγκρίθηκε μεταξύ άλλων επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται "σαν κουνέλια"».

Τα κουνέλια γίνονται κατοικίδια!

Ο Μαδούρο παραδέχτηκε ότι το πλάνο-κουνέλι δεν τα πηγαίνει και καλά. Ο υπουργός Φρέντι Μπερνάλ δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει ένα «πολιτισμικό πρόβλημα» επειδή πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τούς έβαλαν φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση.

Ο Μπερνάλ κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου» που κατά τον ίδιο δέχεται η χώρα από το εξωτερικό.

Δήλωσε μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι «χρειαζόμαστε μια καμπάνια στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα καρτούν, παντού, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια, αλλά δυόμισι κιλά κρέας».

Πηγή: reader.gr