Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα μετά την Ίρμα (pics)

Gazzetta team
Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα μετά την Ίρμα (pics)
Στα σπίτια τους επιστρέφουν σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι της Φλόριντα που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Ιρμα.

Με τον φονικό τυφώνα να μετρά 12 νεκρούς, όσοι γυρίσουν σήμερα στην γειτονιά τους είναι πολύ πιθανό να αντικρίσουν την καταστροφή, καθώς το 90% των ακίνητων περιουσιών στην Φλόριντα έχει υποστεί ζημιές.

Συγκεκριμένα, 15 εκατομμύρια σπίτια βρίσκονται ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, την ώρα που στην Φλόριντα κάνει αφόρητη ζέστη, ενώ το 25% των σπιτιών έχει καταστραφεί ολοσχερώς και το 65% έχει υποστεί τουλάχιστον μερικές μικροζημιές.

Με τις περισσότερες μονοκατοικίες να έχουν «ξεγυμνωθεί» από την Ιρμα λόγω των ισχυρών ανέμων, κάνοντας μία βόλτα από το νησί Cudjoe Key από το οποίο πέρασε ο τυφώνας μπορεί κανείς να δει στο εσωτερικό των σπιτιών με τους εξωτερικούς τοίχους να έχουν εξαφανιστεί.

Το σκηνικό σε πολλές παραθαλάσσιες συνοικίες είναι απελπιστικό, καθώς πολλές βάρκες βρίσκονται στην στεριά ή πάνω σε σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν γεμίσει με τουαλέτες, νεροχύτες και προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αρμόδιους, οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν χωρίς ρεύμα για περισσότερο από 10 μέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Πάντως μπορεί τα χειρότερα να έφυγαν, αλλά και οι τωρινές καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους Αμερικάνους με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr