Τα απίστευτα σπίτια των Αμπράμοβιτς, Τραμπ και Μπράνσον που κινδυνεύουν από τον τυφώνα Ίρμα (pics & vid)

Gazzetta team
Τα απίστευτα σπίτια των Αμπράμοβιτς, Τραμπ και Μπράνσον που κινδυνεύουν από τον τυφώνα Ίρμα (pics & vid)
O πιο ισχυρός τυφώνας που έχει περάσει από τον Ατλαντικό απειλεί και τα σπίτια των δισεκατομμυριούχων Τραμπ, Μπράνσον και Αμπράμοβιτς.

Μαζί με τους χιλιάδες κατοίκους να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τον σαρωτικό τυφώνα Ιρμα, ο οποίος προβλέπεται να φτάσει μέχρι και τα νησιά της Καραϊβικής, τα μέτρα τους παίρνουν και δύο από τους πιο πλούσιους άνδρες του κόσμου.

Ρίχανρντ Μπράνσον

Πρώτος είναι ο Ρίχανρντ Μπράνσον, ο δισεκατομμυριούχος φίλος του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έχει το δικό του νησί στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Ο επιχειρηματίας ανέφερε στο μπλοκ του πως αρνείται να εγκαταλείψει το νησί του αξίας εκατομμυρίων παρά τον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο που υπάρχει λόγω του τυφώνα.

«Κάποιοι επισκέπτες αποχώρησαν νωρίτερα από το Νέκερ για λόγους ασφαλείας, ενώ άλλοι ακύρωσαν το ταξίδι τους εδώ», ανακοίνωσε ο Μπράνσον, σύμφωνα με την Telegraph. «Εγώ θα είμαι στο Νέκερ, μαζί με την ομάδα μας, όπως έκανα και άλλες τρεις φορές που είχαμε τυφώνες, τα τελευταία 30 χρόνια», ανέφερε στο Instagram.

Μάλιστα πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικές εκκενώσεις σε Φλόριντα και Καραϊβική, καθώς ο τυφώνας, ο οποίος έχει μέγεθος Γαλλίας, είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό.

Ο εκατομμυριούχος πάντως έχει κάνει επενδύσεις αξίας 10 εκατ. δολαρίων σε κατασκευαστικά έργα, ενώ ο ίδιος μετέτρεψε αυτόν τον επίγειο «παράδεισο» και βιότοπο σπάνιων ειδών σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο για λίγους.

Το θέρετρο του ακόμη φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλές διασημότητες, πολιτικούς και ζάμπλουτους επιχειρηματίες. Aπό την Κέιτ Μπος, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, την Όπρα και την αείμνηστη πρίγκιπισσα Νταϊάνα, μέχρι τον επίσης αείμνηστο Νέλσον Μαντέλα, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και Μπάρακ Ομπάμα, τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, αλλά και τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, ο οποίος επέλεξε να κάνει εκεί τον γάμο του, πριν από επτά χρόνια.

Φωτογραφία από το νησί του «Νέκερ», στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους

Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο δεύτερος που μπορεί να δει το σπίτι του στο έλεος της Ιρμα, είναι ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο επιχειρηματίας έχει ένα ακίνητο αξίας 50 εκατ. δολαρίων στην Γουαδελούπη, απ΄όπου δεν αποκλείεται να περάσει η Ίρμα.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και η πρώην γυναίκα του, Ζούκοβα.

Μπορεί ο ίδιος να μην επισκέπτεται συχνά το πολυτελές θέρετρο του, αλλά πριν δύο χρόνια είχε διοργανώσει εκεί ένα τεράστιο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, καλώντας ακόμη και του Black Eyed Peas να τραγουδήσουν.

Το σπίτι του Αμπράμοβιτς στο Μπαρτς της Καραϊβικής, Φωτογραφία: © Splash / Ideal Image

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε αντίθεση με τον Μπράνσον, δεν βρίσκεται στο νησί, ενώ οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν μετακινηθεί από το παραλιακό μέρος σε ασφαλές καταφύγια.

Ντολαντ Τραμπ

Από τους εκατομμυριούχους με έπαυλη στην Καραϊβική δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στην κατοχή του μία υπερπολυτελή μανσιόν με 11 υπνοδωμάτια, την οποία ονομάζει «Κάστρο των Παλμών».

Ο Ντόναλντ Τραμπ βέβαια έβαλε τον Μάρτιο προς πώληση την συγκεκριμένη μανσιόν όταν πρωτοέγινε Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις συμφερόντων.

Το ακίνητο ξεκίνησε με τιμή πώλησης μεταξύ 25 και 50 εκατ. δολάρια, αλλά η τιμή του έχει μειωθεί στα 16 εκατ. δολάρια.

Ο Τραμπ πάντως έχει κι άλλα ακίνητα σε Καραϊβική και Φλόριντα, τα οποία μπορεί και να καταστραφούν από τον καταστροφικό τυφώνα.

Πηγή: iefimerida.gr