Αυτή είναι η μυστική βίλα που κάνει διακοπές ο Πούτιν (vid)

Gazzetta team
Αυτή είναι η μυστική βίλα που κάνει διακοπές ο Πούτιν (vid)
Ο Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, αποκάλυψε τη μυστική περιοχή που κάνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν τις διακοπές του.

O Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, δημοσίευσε αεροφωτογραφίες ενός κρυμμένου αρχοντικού κοντά στα φινλανδικά σύνορα που φέρεται ότι χρησιμοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως καταφύγιο διακοπών.

Το αρχοντικό, γνωστό ως Villa Segren, βρίσκεται σε μια γραφική, καταπράσινη έκταση 50 στρεμμάτων κοντά στο νησί Lodochny στον κόλπο της Φινλανδίας. Χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για μια σοβιετική τηλεοπτική προσαρμογή του Σέρλοκ Χολμς που γυρίστηκε τη δεκαετία του 1980.

Το βίντεο από drone δείχνει αρκετά μεγάλα και νεόδμητα σπίτια, ένα ελικοδρόμιο και μια προβλήτα. Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ο χώρος είναι βαριά φυλασσόμενος, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου φράχτη, και ότι οι ντόπιοι είχαν αποκλείστηκαν από την περιοχή.

Στο βίντεο, ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι το ακίνητο ανήκει σε φίλους του ρώσου προέδρου, αλλά είναι προορισμένο για χρήση από τον ίδιο.

«Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ένα από τα πρότυπα καθεστώτα διαφθοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα προσωπικά του στοιχεία είναι καταχωρημένα κάτω από τα ονόματα των στενών φίλων του που έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι τα τελευταία 17 χρόνια», δήλωσε ο Ναβάλνι στο βίντεο, το οποίο είχε προβληθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη μεταφόρτωσή του στο YouTube.

Η γη που κτίστηκε το ακίνητο ενοικιάζεται από τον επιχειρηματία Σεργκέι Ρούντνοβ. Ο Ρούντνοφ είναι γιος ενός φίλου του Πούτιν και εργάστηκε επίσης για τον ρώσο τσελίστα Σεργκέι Ροντγουγίν, ο οποίος γνωρίζει τον Πούτιν εδώ και χρόνια και το όνομά του συνδέθηκε με έγγραφα που διαρρεύσαν στα σκανδαλώδη Panama Papers. Σε μια παρόμοια έρευνα για την ιδιοκτησία της Villa Selgren νωρίτερα αυτό το μήνα, το φιλελεύθερο κανάλι τηλεοπτικών ειδήσεων Dozhd δημοσίευσε σκίτσα από το εσωτερικό της βίλας που δείχνουν μια μεγάλη εσωτερική πισίνα και ένα πλούσιο επιπλωμένο γραφείο με το έμβλημα του δικέφαλου ρωσικού αετού χαραγμένο σε χρυσό πάνω από ένα γραφείο. Ο πρόεδρος «έχει διαμείνει εκεί τουλάχιστον μία φορά», ανέφερε το Dozhd.

Οι έρευνες του Ναβάλνι κατά της διαφθοράς έχουν στοχεύσει σε μια σειρά από ρώσους αξιωματούχους με υψηλό προφίλ, καθώς το αρχηγείο της αντιπολίτευσης συνεχίζει να κάνει εκστρατεία για να μπορέσει να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος.

Ένα βίντεο σχετικά με τα πολυτελή ακίνητα που φέρεται ότι συνδέονται με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει πάνω από 24 εκατομμύρια views στο YouTube από τη στιγμή που φορτώθηκε τον Μάρτιο. Εκείνη την εποχή, ο εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι «άσκοπο να σχολιάσει τις επιθέσεις προπαγάνδας». Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση στους τελευταίους αυτούς ισχυρισμούς και το Κρεμλίνο δεν απάντησε όταν επικοινώνησε μαζί του το Dozhd.

Η Villa Selgren δεν είναι το πρώτο αρχοντικό που συνδέεται με τον Πούτιν καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ένα παλάτι χτισμένο κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας είναι διαθέσιμο επίσης για προσωπική χρήση του ηγέτη της Ρωσίας. Ο Ναβάλνι έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους κορυφαίους αξιωματούχους του Κρεμλίνου για συγκέντρωση παράνομου πλούτου.

Πηγή: lifo.gr