Οι διακοπές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας κόστισαν 100 εκατ δολάρια! (pics)

Gazzetta team
Οι διακοπές του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας κόστισαν 100 εκατ δολάρια! (pics)
Επέλεξε την πόλη Ταγγέρη του Μαρόκου - Το... εξοχικό του απλώνεται σε έκταση 300.000 τ.μ., έχει τρία ελικοδρόμια, εστιατόρια και μια τέντα που από πάνω θυμίζει τη «σκεπή» τσίρκου.

Μπορεί ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν να ηγείται ένος κράτους στο οποίο ο μέσος μισθός είναι της τάξης των 33.000 δολαρίων, ωστόσο ο λογαριασμός των 100 εκατ. δολαρίων, όσα, δηλαδή, ξόδεψε για τις φετινές του διακοπές εξακολουθεί να προκαλεί ίλιγγο.

Φέτος ο Σαλμάν μαζί με τους 1.000 ακολούθους επέλεξε την πόλη Ταγγέρη του Μαρόκου όου διατηρεί... εξοχικό.

Το θερινό «ανάκτορο» του Σαλμάν, ο οποίος διαθέτει πολλά παρόμοια σε όλο τον κόσμο, απλώνεται σε μια έκταση περίπου 300.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι παραθαλάσσιο και πρόσφατα υπέστη σημαντική ανακαίνιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ κατά τη διάρκεια τους ενός μήνα διακοπών ο Σαλμάν και η ακολουθία του χρησιμοποίησε περισσότερα από 200 αυτοκίνητα.

Μαροκινά ΜΜΕ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι το ποσό που ξοδεύτηκε αντιστοιχεί με το 1,5% των εσόδων από τον τουρισμό για τη χώρα.

Τους τελευταίους 12 μήνες το συγκεκριμένο παλάτι υπέστη εκτεταμένη ανακαίνιση προκειμένου να γίνει ακόμα πιο πολυτελές για τον 81χρονο ηγεμόνα.

Δορυφορικές εικόνες από τον Οκτώβριο του 2016 δείχνουν ότι τώρα διαθέτει τρια ελικοδρόμια, αρκετά επιπλέον κτήρια και μια τέντα που από πάνω θυμίζει τη «σκεπή» τσίρκου. Η έκταση είναι καλυμμένη από 1.500 μέτρα τοίχου, διαθέτει το δικό του νοσοκομείο και εστιατόρια ενώ τη φύλαξη έχουν αναλάβει 30 επίλεκτα μέλη της βασιλικής φρουράς.





Η πολυτέλεια και οι υπερβολές δεν είναι κάτι άγνωστο για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας καθώς το 2016 όταν είχε επιλέξει τη Γαλλία για τις διακοπές του, είχε φτάσει στη γαλλική Ριβιέρα με τον... χρυσό θρόνο του!

Πηγή: protothema.gr