Πακιστάν: Απογοητευτικές οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
Πακιστάν: Απογοητευτικές οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ
Κατηγόρησε ανοικτά το Πακιστάν ότι προσφέρει «ασφαλές καταφύγιο» στους «τρομοκράτες» που αποσταθεροποιούν το Αφγανιστάν.

Το Ισλαμαμπάντ χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη «απογοητευτικές» τις επικρίσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του, αφού ο ρεπουμπλικάνος κατηγόρησε ανοικτά το Πακιστάν ότι προσφέρει «ασφαλές καταφύγιο» στους «τρομοκράτες» που αποσταθεροποιούν το Αφγανιστάν.

«Καμιά χώρα στον κόσμο δεν έχει υποφέρει περισσότερο από το Πακιστάν από τη μάστιγα της τρομοκρατίας, συχνά με τη διάπραξη ενεργειών που σχεδιάστηκαν πέραν των συνόρων μας. Είναι κατά συνέπεια απογοητευτικό το ότι οι αμερικανικές δηλώσεις αγνοούν τις τεράστιες θυσίες του πακιστανικού έθνους», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΞ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, παρουσιάζοντας τη Δευτέρα τη νέα στρατηγική του όσον αφορά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, κατηγόρησε χωρίς περιστροφές το Πακιστάν ότι αποτελεί ένα «καταφύγιο» των «τρομοκρατών» οι οποίοι αποσταθεροποιούν τη γειτονική χώρα, κι απαίτησε αυτό να σταματήσει «αμέσως».

Η κατηγορία αυτή αποκρούστηκε από το πακιστανικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα: «Το Πακιστάν δεν επιτρέπει τη χρήση του εδάφους του εναντίον κάποιας άλλης χώρας. Αντί να διατυπώνουν ψευδείς κατηγορίες περί καταφυγίων (των τρομοκρατών), οι ΗΠΑ θα όφειλαν να συνεργαστούν με το Πακιστάν για να εξαλειφθεί η τρομοκρατία».

Πηγή: protothema.gr