+slo-gun

Η ηλιακή έκλειψη στις 14 πολιτείες των ΗΠΑ σε εικόνες (pics)

Η ηλιακή έκλειψη στις 14 πολιτείες των ΗΠΑ σε εικόνες (pics)

Η ηλιακή έκλειψη στις 14 πολιτείες των ΗΠΑ σε εικόνες (pics)

Το μοναδικό φαινόμενο απόλαυσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες... 

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο βύθισε στο σκοτάδι 14 πολιτείες ξεκινώντας από το Όρεγκον και φτάνοντας μέχρι τη Νότια Καρολίνα.

 

 Η έκλειψη διαρκεί λίγο. Ακόμη και όσοι βρίσκονται στο κέντρο της σκιάς που θα έχει πλάτος 113 χλμ θα βρίσκονται στο σκοτάδι για περίπου δυόμιση λεπτά. Η σκιά της έκλειψης θα ταξιδέψει με ταχύτητα ανάμεσα στα 2.128 χλμ και στα 3.600 χλμ την ώρα.

 

 Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Είναι η πρώτη ολική ηλιακή έκλειψη που συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική από το 1918. Η επόμενη αναμένεται να συμβεί στις 12 Αυγούστου 2045.

 Δύο ειδικά διαμορφωμένα αμερικανικά αεροσκάφη θα παρατηρήσουν την έκλειψη για επτά λεπτά. Θα είναι εφοδιασμένα με μηχανές που θα τραβούν φωτογραφίες 30 καρέ το δευτερόλεπτο του ηλιακού στέμματος, το οποίο αποκαλύπτεται χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια αυτού του φαινομένου. Είναι μια καταπληκτική λοιπόν ευκαιρία για τους επιστήμονες να μελετήσουν την φύση του.

 

 Εάν βρεθείτε σε κάποιο σκάφος στον Βόρειο Ατλαντικό, το πρωί της 21ης Αυγούστου, δεν θα δείτε την ανατολή, γιατί η έκλειψη του ήλιου θα έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι κάτι που ακόμη κι αυτοί που είναι έμπειροι θα δυσκολευτούν να το καταλάβουν. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στη στεριά στις 10.15 π.μ. τοπική ώρα, βόρεια του Νιούπορτ, στο Όρεγκον.

 

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την ΝΑΣΑ, στέλνοντας τις δικές τους μετρήσεις της θερμοκρασίας και της νέφωσης, από εκεί που θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια του σκοταδιού. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν μέσω της εφαρμογής Globe Observer. θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό σύνολο πληροφοριών για τη Γη και τον Ήλιο.

 

Το διαστημικό σκάφος DSCOVR θα παρακολουθήσει την έκλειψη από το διάστημα. Ο δορυφόρος της ΝΑΣΑ είναι ο μόνος που μπορεί να παρακολουθήσει το φαινόμενο στην ολότητά του. Βρίσκεται σε απόσταση 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Ανάμεσα στις αμερικανικές πόλεις που θα βιώσουν το φαινόμενο είναι οι: Κάνσας Σίτι, Σαιντ Λούις, Νάσβιλ, Τσάρλεστον κ.α.

 

Θα υπάρξει σίγουρα μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. 12 εκατομμύρια μένουν στη λωρίδα που θα συμβεί η έκλειψη, όπου θα επικρατήσει σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. 200 εκατομμύρια άτομα θα μπορέσουν να θαυμάσουν το φαινόμενο, καθώς μένουν σε απόσταση μιας μέρας οδήγησης με το αυτοκίνητο.

Μερικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, άλλα θα φιλοξενήσουν ειδικές εκδηλώσεις για το φαινόμενο.

Δεν θα λείψουν τα πάρτι της έκλειψης.

 

Οι ηλιακές εκλείψεις συνδέονται συχνά με καταστροφές και απαισιόδοξες προβλέψεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την τωρινή. Οι αστρολόγοι μιλούν για κακά νέα για τον πρόεδρο Τραμπ. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι όλα αυτά είναι ανοησίες.

 

Είναι η πρώτη ολική έκλειψη ηλίου που θα συμβεί στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

 Το φαινόμενο θα προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα ακροατήρια στην ανθρώπινη ιστορία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προσθέστε όσους παρακολουθούν μέσω κοινωνικών μέσων και ζωντανών υπηρεσιών ροής και το θέαμα είναι έτοιμο να καταρρεύσει ρεκόρ.

Πολλοί αντί να βγουν απλά στον κήπο τους για να τη δουν, φιλοξενούν πάρτι έκλειψης.

 

 

 

 

Ω και φυσικά τα ζώα δεν μπορούν να τη χάσουν

Kειμενο - στοιχεία Euronews

Φωτό Reuters

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet