Έτσι άρπαζε τα ακριβά ρολόγια η Ναπολιτάνικη σπείρα στη Μύκονο (vid)

Gazzetta team
Έτσι άρπαζε τα ακριβά ρολόγια η Ναπολιτάνικη σπείρα στη Μύκονο (vid)
Ένας ακολουθεί το θύμα πεζός, ορμά και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αρπάζει το πανάκριβο ρολόι, ενώ σε κλάσματα δευτερολέπτου επιβιβάζεται στο σκούτερ συνεργού του κι εξαφανίζονται - Στο κατόπι τους η ΕΛΑΣ που προσπαθεί να εξαρθρώσει και αυτό το «πλοκάμι» της συμμορίας

Το δεύτερο και πιο σκληρό πλοκάμι της Ναπολιτάνικης συμμορίας που έχει εγκατασταθεί στη Μύκονο, επιτίθεται και αρπάζει ρολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα χέρια ευκατάστατων τουριστών του νησιού των ανέμων, προσπαθεί να βάλει στο χέρι η Αστυνομία.

Ένα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί και αποκαλύπτει το protothema.gr αποτελεί «ακτινογραφία» του modus operandi της ναπολιτάνικης συμμορίας και σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές είναι ένα βήμα πριν το ξεδόντιασμα και της δεύτερης ομάδας.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα, η ομάδα χτυπά αστραπιαία, αιφνιδιάζοντας τα θύματα της και στη συνέχεια με τον «θησαυρό» στην τσέπη εξαφανίζεται. Αυτή τη φορά, θύμα ένας Τούρκος τουρίστας που έκανε αμέριμνος βόλτα με τη σύζυγο του στην περιοχή της Φάμπρικας. Όπως δείχνει το βίντεο, οι δράστες που πιθανότατα τον είχαν παρακολουθήσει, τον έχουν «λοκάρει» με κυκλωτικές κινήσεις. Ο ένας συνεργός επιβαίνει σε ένα σκούτερ και ο δεύτερος, πεζός ακολουθεί το θύμα. Ο Τούρκος τουρίστας φοράει μπεζ βερμούδα και μπλε μπλουζάκι και δίπλα του διακρίνεται η σύζυγός του με κίτρινο φόρεμα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους παρακολουθούν και είναι χαλαροί.

Γι' αυτό και τα πρώτα δευτερόλεπτα που δέχεται την επίθεση από τον Ναπολιτάνο με το μπλε μπλουζάκι και καπάλο τζόκεϊ που ορμά πάνω του και του αφαιρεί με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 50.000 ευρώ δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Ο δράστης μόλις αρπάξει το «θησαυρό», σκαρφαλώνει στο σκούτερ του συνεργού και χάνονται στο σκοτάδι. Το θύμα προσπαθεί να τους κυνηγήσει για λίγα μέτρα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ρολόι του, έχει κάνει φτερά…


Η σύλληψη στη Ρώμη και το συλλεκτικό ρολόι των 100.000 ευρώ

Στο κυνήγι των ναπολιτάνικων συμμοριών που στήνουν τη μεγάλη μπίζνα με την αρπαγή ρολογιών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχει μπει και η Interpol της γειτονικής χώρας.

Στην Ιταλία συνελήφθησαν πριν μερικές ημέρες δύο Ναπολιτανοι οι οποίοι κουβαλούσαν ένα ρολόι αξίας 100.000 ευρώ που είχε κλαπεί από τη Μύκονο. Ένα συλλεκτικό κομμάτι του οίκου Richard Mille με χαρακτηριστικό κόκκινο λουράκι το οποίο ταυτοποιήθηκε από το serial number.

Οι δύο παράλληλες επιχειρήσεις της Interpol Ιταλίας έγιναν στη Ρώμη. Η μία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο και όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των δύο Ναπολιτάνων είχε συλληφθεί στις αρχές Ιουνίου μαζί με την 18χρονη Εμανουέλα από τους αστυνομικούς του Α.Τ Μυκονου ενώ είχε φροντίσει να εγκαταλείψει τη χώρα με πτήση από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης για να σβήσει τα ίχνη του.

Πηγή: protothema.gr