Μαίνεται το μέτωπο στην Ηλεία, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Λεγρενά

Gazzetta team
Μαίνεται το μέτωπο στην Ηλεία, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Λεγρενά
Σε εξέλιξη η φωτιά στα Ροδικά Ηλείας, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Λεγρενά Αττικής.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Ροδικά Ηλείας, η οποία καίει δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πριν απο λίγο αποχώρησαν λόγω νύχτας τα εναέρια μέσα, και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, αντιθέτως, η πυρκαγιά στα Λεγρενά Αττικής, όπου παραμένουν οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τοn ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.