Χλιδάτο ξενοδοχείο το σπίτι που δολοφονήθηκε ο Versace (pics)

Gazzetta team
Χλιδάτο ξενοδοχείο το σπίτι που δολοφονήθηκε ο Versace (pics)
Το σπίτι που δολοφονήθηκε ο Versace είναι πια φανταχτερό ξενοδοχείο...

Αν και οι selfies στην είσοδό της πέφτουν βροχή, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι μπορούν να... φωτογραφηθούν και στο εσωτερικό της. Και αυτό γιατί το τελευταίο σπίτι του Gianni Versace δεν είναι πλέον ένα ιδιωτικό σπίτι αλλά λειτουργεί ως ξενοδοχείο.

Σ' αυτό το ξενοδοχείο οι πελάτες μπορούν να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα του Versace ή σε αυτή της αδελφής του, Donatella αντί 1.000 δολαρίων τη βραδιά. Ή ακόμη στην σουίτα που έμενε η Madonna όταν συνήθιζε να επισκέπτεται τον Versace στη δεκαετία του '90.

Και επειδή τα 1.000 δολάρια τη βραδιά δεν κάνουν το ξενοδοχείο προσιτό σε όλους, μπορεί κανείς να μπει στη βίλα του Versace για να απολαύσει το δείπνο του στο εστιατόριο Gianni ή ένα απεριτίφ στο Onyx Bar, εκεί που ήταν η κουζίνα του Versace.

Μετά το θάνατο του Gianni Versace, δολοφονήθηκε στα σκαλιά της έπαυλης, το σπίτι άλλαξε ιδιοκτησία αρκετές φορές. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Versace, διατηρεί αυτό το μοναδικό στιλ που καλλιέργησε και επέβαλε με τον τρόπο του ο σχεδιαστής (η αδελφή του έβγαλε σε δημοπρασία το 2001 αρκετά από τα αντικείμενα του σπιτιού, ωστόσο, αυτό που απέμεινε είναι οι πληθωρικά διακοσμημένοι τοίχοι, τα πατώματα οι οροφές, τα παράθυρα, η πισίνα, ο κήπος και όλη η νότια πτέρυγα του σπιτιού, τα οποία ακόμη και σήμερα φέρουν την υπογραφή και το στίγμα του διάσημου Ιταλού μόδιστρου).

Η Casa Casuarina έγινε φυσικά το σκηνικό για την ταινία που περιγράφει τη ζωή και τη δολοφονία του Versace «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story», η ποία θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2018.

Και κάπως έτσι, τον περασμένο Μάιο, οι τουρίστες που περπατούσαν στο Ocean Drive βρέθηκαν να συναντούν στο δρόμο τους την.... Donatella Versace, την οποία υποδυόταν η Πενέλοπε Κρουζ, τον Ρίκι Μάρτιν στο ρόλο του συντρόφου του σχεδιαστή Αντόνιο Ντ' Αμίκο και τον Εντγκαρ Ραμίρεζ στο ρόλο του Gianni Versace ο οποίος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι της πρώην κρεβατοκάμαρας του σχεδιαστή με ένα ροζ μπουρνούζι.

Η εν λόγω κρεβατοκάμαρα ονομάζεται πλέον «The Villa Suite» και όπως και η υπόλοιπη βίλα είναι επενδεδυμένη με τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες με τα τυπώματα που αποτελούσαν κάτι σαν υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή. Μαίανδροι, η περίφημη μέδουσα και φυσικά σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Ωστόσο, οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ή να χρησιμοποιήσουν την περίφημη χρυσή τουαλέτα των 10.000 δολαρίων του Versace, που ήταν κατασκευασμένη από μάρμαρο και επενδεδυμένη από χρυσό 24 καρατίων, καθώς δημοπρατήθηκε μαζί με τα άλλα αντικείμενα από την Donatella.

Σήμερα, η Casa Casuarina διαθέτει 10 σουίτες, ένα εστιατόριο και μπαρ, ένα σαλόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναντήσεις, μια ταράτσα, έναν περίτεχνο κήπο με μωσαϊκό μεσογειακού στιλ με ψηφιδωτά που απεικονίζουν εικόνες της ελληνικής μυθολογίας. Φυσικά, την τιμητική της παντού έχει η περίφημη «Μέδουσα» το σήμα κατατεθέν του brand Versace.

Η πιο περίτεχνη «Μέδουσα» πάντως, βρίσκεται στην πισίνα του σπιτιού-ξενοδοχείου πλέον- η οποία είναι εμπνευσμένη από τη συλλογή του Versace Marine Vanuras και η οποία λέγεται ότι κατασκευάστηκε από ένα εκατομμύριο ψηφιδωτά πλακάκια, χιλιάδες εκ των οποίων είναι από χρυσό 24 καρατίων.

Το μωσαϊκό της μέδουσας κατασκευάστηκε στην πατρίδα του Gianni Versace, το Ρέτζιο, στην Καλαβρία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κομμάτια στο Μαϊάμι όπου συναρμολογήθηκε με προσοχή.

Δίπλα στον κήπο, στη νέα πτέρυγα που έχτισε ο Versace αφού αγόρασε το σπίτι, βρίσκεται το Moroccan Lounge, με σαφείς αναφορές στο Μαρόκο όπως αναφέρει και το όνομά του, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τον σχεδιαστή ως γυμναστήριο και φιλοξενεί ακόμη και σήμερα το τουρκικό χαμάμ για οκτώ άτομα και το ντους.

Η ιστορία της βίλας

Ο Versace αγόρασε την Casa Casuarina το 1992 όταν μαγεύτηκε από την ιδιαίτερη ισπανική αρχιτεκτονική του σπιτιού. Δίπλα στη βίλα βρισκόταν ένα ξενοδοχείο το οποίο ο Versace επίσης αγόρασε και γκρέμισε προκειμένου να φτιάξει τον κήπο του, την πισίνα του και την περίφημη νότια πτέρυγα η οποία πέρα από όλα τα άλλα φιλοξενούσε και μια από τις βιβλιοθήκες του.

Ο σχεδιαστής εκτιμάται ότι ξόδεψε περί τα 32 εκατ. δολάρια μέσα σε τρία χρόνια για να ανακαινίσει τη βίλα και να της προσδώσει βασιλική χλιδή.

Ωστόσο, η Casa Casuarina και πριν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Versace είχε μια φανταχτερή ιστορία.

Χτίστηκε το 1930 από τον Αλντεν Φρίμαν, του οποίου ο πατέρας εργαζόταν για την The Standard Oil Trust και του άφησε μια τεράστια περιουσία η οποία του επέτρεψε να συνταξιοδοτηθεί στα 27 του και να χτίσει το σπίτι των ονείρων του, εμπνευσμένο από το ιστορικό Alcazar De Colon στο Σάντο Ντομίνικο της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ο Φρίμαν ζούσε σε μια σουίτα του τελευταίου ορόφου και το υπόλοιπο σπίτι, τα 23 δωμάτια δηλαδή, είτε τα παραχωρούσε σε φίλους του, είτε τα νοίκιαζε.

Πολλές από τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του σπιτιού, όπως τα βασικά ασβεστολιθικά δάπεδα, οι κολώνες στην αυλή και τα διακοσμητικά μενταγιόν διάσημων προσωπικοτήτων όπως της Κλεοπάτρα, του Γκάντι, του Ροκφέλερ, του Μουσολίνι και του Λένιν, χρονολογούνται από την εποχή του Φρίμαν, ο οποίος πέθανε το 1937. Το σπίτι στη συνέχεια πωλήθηκε και λειτουργούσε ως συγκρότημα διαμερισμάτων. Μέχρι τα τέλη του 1980 το σπίτι έφθασε σχεδόν να καταρρέει, αν και τα περισσότερα από τα αρχικά έργα τέχνης είχαν διατηρηθεί.

Τα μυστήρια του αρχοντικού

Οπως συμβαίνει και με πολλά άλλα διάσημα κτίρια, η Casa Casuarina, έχει τα δικά της μυστήρια: Φημολογείται ότι έχει μυστικές πόρτες και διαδρόμους παντού, παρόλο που η μια πόρτα που οδηγούσε από την κρεβατοκάμαρα του Versace κατευθείαν σε ένα κλαμπ, έκλεισε.

Λέγεται, επίσης, ότι ο Versace διατήρησε τον περιστερώνα στον τελευταίο όροφο και ότι χρησιμοποιούσε τα περιστέρια για να στέλνει μηνύματα σε φίλους του.

Τα φανταχτερά δωμάτια:


Πηγή: iefimerida.gr