Ισπανία: Εντόπισαν τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που προορίζονταν για επιθέσεις

Gazzetta team
Ισπανία: Εντόπισαν τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που προορίζονταν για επιθέσεις
Τα στοιχεία από τις έρευνες τις αστυνομίας σίγουρα δείχνουν πως θα μιλούσαμε για μεγαλύτερη τραγωδία.

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις» στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα από τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, στο Αλκανάρ, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιος ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Βαρκελώνη και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Πάντως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας διαβεβαίωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξουδετερωθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει κανέναν.

«Εξουδετερώθηκε χάρη στο έργο της αστυνομίας», είπε ο Ζοακίμ Φορν.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα μέλη αυτού του πυρήνα σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου.

Πηγή: reader.gr