Yποθαλάσσιες... βίλες κατασκευάζει το Ντουμπάι (pics

Gazzetta team
Yποθαλάσσιες... βίλες κατασκευάζει το Ντουμπάι (pics
Πώς θα σας φαινόταν αν μένατε σε σπίτι κάτω από το νερό;

Στα καταγάλανα νερά της ακτής του βρίσκεται ένα σύμπλεγμα τεχνητών νησιών γνωστά κι ως η καρδιά της Ευρώπης. Πρόκειται για ανακατασκευές πραγματικών ευρωπαϊκών εθνών , σε μικρότερη κλίμακα - μέρος μιας ακόμα μεγαλύτερης αλυσίδας νησιών γνωστής ως «ο κόσμος» που έχουν φυσικά κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι.

Το κάθε νησί φυσικά έχει και τον ιδιοκτήτη του , για παράδειγμα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην Καρδιά της Ευρώπης ωστόσο εκτός από νησιά υπάρχουν και πλεούμενα σπίτια, τα οποία ξεκίνησαν στις αρχές του 2016 με το πρώτο που κατέπλευσε στο σημείο, υπό την επωνυμία floating Seahorse, να κοστίζει 2,8 εκατ. δολάρια. Έκτοτε βέβαια η κατασκευαστική εταιρεία Kleindienst σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερα σπίτια μέρος των οποίων είναι υποθαλάσσιο το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 3,3 εκατ. δολάρια.

Πώς ωστόσο θα μοιάζουν αυτά τα καινούργια πλωτά σπίτια μέρος ή καλύτερα δωμάτια των οποίων θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για την δημιουργία του Floating Seahorse αξίας 2,8 εκατ. δολαρίων δαπανήθηκαν περί τις 5.000 ώρες έρευνας και 13.000 ώρες σχεδιασμού και μηχανικής σύμφωνα με την Kleindienst Group.

Το πρώτο μοντέλο βγήκε προς πώληση ήδη από το 2015 πριν ακόμα κάποιο Seahorse ολοκληρωθεί. Η εταιρεία μάλιστα έχει αναφέρει πως πούλησε την ίδια χρονιά περίπου 60 Seahorses.

Η υποθαλάσσια πτέρυγα του σπιτιού απαρτίζεται από μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και μπάνιο 25 τετραγωνικών μέτρων. Έξω ακριβώς από την τζαμαρία εκτείνεται ένας κοραλλιογενής κήπος 50 τετραγωνικών μέτρων. Από το εσωτερικό του σπιτιού οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν το χορό των ιπποκάμπων του Αραβικού πελάγους.

Το πλωτό σπίτι θα έχει μέχρι και πλωτή κρεβατοκάμαρα καθώς και μια βεράντα – κατάστρωμα παρατήρησης πάνω από το νερό. Μια σκάλα θα μπορεί να σας εξασφαλίζει άνετη είσοδο και έξοδο στη θάλασσα σε περίπτωση που δεν θέλετε να βουτήξετε.

Η πρόσβαση στα πλωτά σπίτια θα γίνεται με πλοίο ή με υδροπλάνο αφού αυτά θα απέχουν 2,5 μίλια από την ακτή του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα αυτά πλωτά σπίτια θα δώσουν νέα έννοια στο τι σημαίνει να ζει κανείς πλουσιοπάροχα.

Η Kleindienst ελπίζει επίσης ότι μπορεί να κάνει κάποια πρόοδο στην αποκατάσταση του απειλούμενου πληθυσμού του ιππόκαμπου στην περιοχή. «Θα δημιουργήσουμε έναν τεχνητό κοραλλιογενή ύφαλο κάτω από τα πολυτελή καταφύγια που θα είναι μια προστατευόμενη περιοχή στην οποία οι ιππόκαμποι θα μπορούν να ζουν και να αναπαράγονται με ασφάλεια» είχαν δηλώσει τα στελέχη της τον Μάιο του 2015.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη των μοντέλων Signature Edition το φθινόπωρο του 2016, το οποίο κοστίζει 3,3 εκατομμύρια δολάρια και περιέχει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.

Το Signature Edition θα περιλαμβάνει 4 υπνοδωμάτια και διάφορα άλλα δωμάτια στα οποία θα μπορεί να φιλοξενηθεί κόσμος δηλαδή θα μπορούν να διαμείνουν στο Seahorse μέχρι 8 ενήλικες και 8 παιδιά.

Τι νέο μοντέλο σπιτιού θα είναι επίσης έξυπνο ένω θα διαθέτει κι ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο

Περισσότεροι από 200 σχεδιαστές αρχιτέκτονες και μηχανικοί από 25 χώρες έχουν εργαστεί για να μετατρέψουν την φαντασία σε πραγματικότητα.

Πηγή: insider.gr