«Λουκέτα» σε επιχειρήσεις που εξακολούθησαν να μην κόβουν αποδείξεις

Gazzetta team
«Λουκέτα» σε επιχειρήσεις που εξακολούθησαν να μην κόβουν αποδείξεις
«Λουκέτα» 96 ωρών σε υπότροπες επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ.

Τετραήμερα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που εξακολούθησαν να μην κόβουν αποδείξεις παρά το ότι είχαν κλείσει ξανά για το λόγο αυτό, μοίρασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μετά από ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς.

Τα λουκέτα των 96 ωρών λόγω υποτροπής μπήκαν σε καφέ - αναψυκτήριο στη Σπιναλόγκα και σε ψαροταβέρνα στο κέντρο της Ρόδου.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΑΑΔΕ επέβαλε αναστολή λειτουργίας σε γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα της Πάρου και σε bar στην Ίο τα οποία βρέθηκαν να μην έχουν κόψει αποδείξεις.

Αλλά οι έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης επεκτάθηκαν και σε άλλες δραστηριότητες. Έτσι, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε λουόμενου και έκανε τη διαδρομή Αθήνα - Κινέττα καθώς δεν είχε εκδώσει 38 εισιτήρια.

Ακόμη επέβαλε πρόστιμα σε πολυτελή ενοικιαζόμενα στη Σαντορίνη για μη έκδοση αποδείξεων 1.000, 1.100 και 500 ευρώ, αλλά και σε ενοικιαζόμενα στο ίδιο νησί για μη έκδοση αποδείξεων 900, 250 και 170 ευρώ.

Τέλος, πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε επιχείρηση ενοικίασης ομπρελών που είχε δραστηριότητες με αλεξίπτωτο στο Πρασονήσι της Ρόδου.

Πηγή: insider.gr