Apple και Spotify κατά των νεοναζί

Gazzetta team
Apple και Spotify κατά των νεοναζί
O τεχνολογικός κολοσσός από την Καλιφόρνια και η online μουσική υπηρεσία παίρνουν σαφείς αποστάσεις από το ρατσιστικό μίσος

Κύμα κατά της λευκής ανωτερότητας και του ρατσιστικού μίσους έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά και τα αιματηρά επεισόδια στο Charlottesville το περασμένο Σάββατο.

Αφορμή έδωσε για ακόμα μια φορά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την απόφασή του να μην καταδικάσει ευθέως τους νεοναζί και τον δολοφόνο της νεαρής διαδηλώτριας, αλλά να προσπαθήσει να κρατήσει ίσες αποστάσεις.

Ο Tim Cook, CEO της Apple έκανε την αρχή και δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε ιδρύματα κατά της φτώχειας και των διακρίσεων, δηλώνοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και όσους κρατούν ίσες αποστάσεις μεταξύ των υποστηρικτών της «λευκής ανωτερότητας» και εκείνων που είναι απέναντι στους νεοναζί και στους ακροδεξιούς.

Σειρά τώρα είχε το Spotify.

Η online υπηρεσία μουσικής ξεκίνησε από εχθές να αφαιρεί από την βιβλιοθήκη της τραγούδια που μπορεί να είναι σχετικά με τη «λευκή δύναμη και ανωτερότητα»!

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ρατσιστές» και «φορείς μίσους» όσους τα συνθέτουν αλλά και τα τραγουδούν.

Να θυμίσουμε ότι LinkedIn, Twittter και Facebook, εδώ και καιρό έχουν αλλάξει πολιτική και κάνουν προσπάθεια να φιλτράρουν και διαγράφουν posts μίσους και ρατσισμού.