Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της στην Ινδία

Gazzetta team
Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της στην Ινδία
Το μικρό κορίτσι είχε βιαστεί από τον θείο της και το Δικαστήριο δεν της είχε επιτρέψει να κάνει άμβλωση.

Ένα μωρό κοριτσάκι έφερε στον κόσμο μία 10χρονη στην Ινδία, η οποία έμεινε έγκυος αφότου βιάστηκε από τον θείο της. Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει το αίτημα της οικογένειάς της και δεν της επέτρεψε να προχωρήσει σε άμβλωση. Όπως μεταδίδει το BBC, το 10χρονο κορίτσι δεν γνωρίζει ότι γέννησε. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της είχαν πει ότι έχει φουσκωμένη κοιλιά λόγω μίας μεγάλης πέτρας στο στομάχι της.

Το παιδί νομίζει ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεσή της. Το μωρό, που ζυγίζει 2,5 κιλά, γεννήθηκε με καισαρική στις 6.52 (ώρα Ελλάδας) σε νοσοκομείο της πόλης Τσαντιγκάρ. Αξιωματούχος δήλωσε στο BBC πως τόσο η μητέρα, όσο και το νεογέννητο είναι καλά. 25.7.2017 Ινδία: 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήρο για να κάνει άμβλωση Η 10χρονη είχε καταγγείλει πως βιάστηκε από τον θείο της αρκετές φορές τους τελευταίους εφτά μήνες, και ο θείος της συνελήφθη. Η εγκυμοσύνη της έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να επιτραπεί η άμβλωση. Αφότου το εφετείο απέρριψε το αίτημά τους, απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, που επίσης δεν επέτρεψε την άμβλωση στην 32η εβδομάδα της κύησης καθώς μία επιτροπή γιατρών έκρινε πως η διακοπή της εγκυμοσύνης σε αυτό το στάδιο θα ήταν «υπερβολικά επικίνδυνη».

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα κύησης, εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο. Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Πηγή: lifo.gr